"Bir daha düşünün teknik direktör müsünüz?"

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol'dan Beşiktaş ve Güneş analizi...

Haberler Ntvspor 20.02.2017 - 12:34

  • 1

    Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ın başarısını masaya yatırdı ve aslan payını teknik direktör Şenol Güneş'e verdi. Güneş'in oyuncuların dezavantajlarını değil sadece avantajlarını gösterdiğini vurgularken, "Türkiye'de kendisine teknik direktör diyen arkadaşlar beyefendiler. Bir daha düşünün. Bir daha düşünün teknik direktör müsünüz?" eleştirisinde bulundu. 

  • 2

    Spor Servisi'nde Beşiktaş'ın başarısını masaya yatıran Mehmet Demirkol şunları söyledi; "Beşiktaş'ın başarısının mimarından başlayalım. Talisca nefis topa vuruyor. Quaresma kendini buldu gibi, Atiba her yere yetişiyor. Oğuzhan organizatör... Cenk uçuyor falan filan...

  • 3

    Gomez'den alıp bayrağı Aboubakar tehdidi varken aradan işini görüyor. Bütün bunlar okey. Ancak bu işin yüzde yüz mimarı Şenol Hoca. Şenol Hoca bize futbolda teknik direktörün ne olduğunu anlatıyor.

  • 4

    Teknik direktör bir takımın her şeyidir. Biz bugün başka bir teknik direktörle şunu konuşuyor olabilirdik. Ya Quaresma topu ayağında çok tutuyor ve hep kendine oynuyor. Koskoca Beşiktaş'ın santraforu Cenk midir? Hiç bir yerde tutunamamış en son 150 bin Euro maaşla oynayan Babel'e mi kaldı Beşiktaş.

  • 5

    Talisca'ya yer bulmak çok zor. Zaten Babel, Talisca, Quaresma üçlüsü orta sahaya hiç yardım etmiyor. Garibim Atiba her yere koşuyor. Teknik direktör planı doğru olmasa ve oyuncularını ittiği oyun olmasa, biz bunları konuşuyur olabilirdik. 

  • 6

    Babel, Quaresma, Talisca üçlüsüyle oynamak çok zor. Çok çok zor. Talisca'ya yer bulmak zaten zor. Onun için kiraya verdiler. Oyundan çıkma sebebi de o. Acayip bir gol atıyor, diyorsun ki 'Bu nasıl bir insan türü?' Orada şut atmak insanın aklına gelmez. Çoğu basar. Nasıl oluyor bu işler. 

  • 7

    Beşiktaş antrenmanlarda şunu yapıyor. Bir pas, iki pas, üç pas, dört pas. Geri giderse düdük, antrenman duruyor. Neden ileri atmıyorsunuz kardeşim? Açılın, alan ve opsiyon yaratın. Bu defansı aşmamız lazım. Öyle geriye top atarak, sağa sola atarak olmaz bu iş. Araya, kenara atın. Atiba, topu alıyor tak Talisca veya Quaresma'ya atıyor. Akhisar çok iyi bir savunma planı yapmış. Atiba tek pasla Quaresma'yı kaçırıyor, durmadan içeri kesiyor. İki stoper geri koşarken yakalanıyor.

  • 8

    Fenerbahçe'de nasıl oluyor. İki stoper artı iki oyuncu bekliyor olur. Orada Sow veya Fernandao çıkacak zor işi. Çünkü Fenerbahçe oraya çok ağır gidiyor. Beşiktaş hemen gidiyor. Mutlaka araya top atıyor. Zorluyor. Zorlarsan da Talisca'nın Babel'in iyi yönü ortaya çıkıyor. Quaresma'nın virtiözlüğü ön plana çıkıyor. Bunların avantajları var dezavantajları var. Bize dezavantajlarını hiç göstermiyor.

  • 9

    Souza'yı ver Beşiktaş'a takık takır top oynar. Çok iddialıyım. Yüzde yüz. Geçen sene bunu sıklıkla söylüyordum, Gomez'le Van Persie'yi yer değiştir. Van Persie 30 tane atar, Gomez, Van Persie Fenerbahçe'de ne yaparsa onu yapar. Bu iş teknik direktör işi. Quaresma çok büyük oyuncu. Ancak bugüne kadar ilk defa yurt dışında adam gibi top oynuyor. Bu kadar basit. Bunun onlarca örneği var. Şenol Hoca'nın tarihinde tek istisnası var. Aboubakar. Güneş'le ilerleyemedi. Umuyorum, bundan sonra ilerler. 

  • 10

    Trabzonspor'dan beri, 1995-96'dan bu yana eline gelip ilerlemeyen oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bu iş bir teknik direktör işidir. Bunun üzerinde durmak gerekir. Bu bir antrenör takımıdır. Bize oyuncuların hiç dezavantajlarını göstermiyor. Bunu yaparken de şunu söyleyor, Talisca'yı niye çıkarıyorsun? "Çok top kaybetmeye başlamıştı" Bunu söylememiş olsa, Talisca'yı buradan eleştirsem bana 3 gün küfür ederler. 

  • 11

    Adam onu sana göstermiyor. 15 dakika daha kalsa sen de göreceksin. Türkiye'de kendisine teknik direktör diyen arkadaşlar beyefendiler. Bir daha düşünün. Bir daha düşünün teknik direktör müsünüz? Hep şikayet. Oyuncum yok. Takım az koşuyor. İşte yönetim. Al Beşiktaş. 'Ya bu çok iyi bir kadro.' Hayır, bu kadroyu çok iyi yapan o.

  • 12
    Beşiktaş 2.5 savunmacıyla iş görüyor. Fenerbahçe 8 savunmacıyla işini göremiyor. Bu her maçta mı yapıyor. Hayır. Gidiyorsun İsrail'e.. Aaa... Oğuzhan ve Talisca yok. Kim var. Tolgay var, Necip var. Peki haftaya Talisca derbide oynayacak mı? Emin değilim. Alex derbide oynar mı? Mutlaka oynar. Bu oyuncuların hep güzel, parlak ve lutuf olan taraflarını bizim gözümüzün önüne koyuyor. Ondan yararlanmayan oyuncunun zekasından şüphe ederim. Burada çok büyük Şenol Güneş övgüsü yapıyorum, çünkü hakediyor."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız