Rooney efsanenin rekoruna ortak oldu

Manchester United’ın yıldız oyuncusu Wayne Rooney, Federasyon Kupası’nda Reading’i 4-0 geçtikleri maçta attığı gol ile forma giydiği maçlardaki toplam gol sayısını 249’a çıkararak kulüp efsanesi Bobby Charlton’ın rekoruna ortak oldu.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 07.01.2017 - 19:30

  • 1
    Old Trafford Stadı'nda Reading'i ağırlayan Manchester United, 7. dakikada Rooney ve 15. dakikada Martial'ın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Rashford'un 75 ve 79. dakikalarda attığı gollerle farkı açan kupanın son şampiyonu, 4-0'lık galibiyetle adını dördüncü tura yazdırdı.
  • 2
    Jose Mourinho'nun öğrencileri tüm kulvarlarda üst üste 8. galibiyetini elde ederken, genç yıldız Rashford geçen yıl eylül ayında Leicester City ağlarını havalandırmasından 18 maç sonra ilk kez skor üretti.
  • 3
    2004 yılında transfer olduğu Manchester ekibinde bugüne kadar oynadığı 543 maçta 249. golünü atan 31 yaşındaki Rooney, bu alanda rekoru elinde tutan "Sir" unvanlı Bobby Charlton'ı yakaladı.
  • 4
    Rooney daha önce de 49 golle, milli takımda gol atma rekorunun sahibi olan Charlton'ı geride bırakmıştı.
  • 5

    Gollerinin 192'sini sağ, 27'sini sol ayak, 30'unu da kafa vuruşla kaydeden deneyimli futbolcu, penaltıdan 26, frikikten 5, ceza alanı dışından 36, içinden ise 213 kez rakip fileleri havalandırdı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız