Spor Toto Süper Lig'de yirmi üçüncü hafta

Spor Toto Süper Lig'de yirmi üçüncü hafta geride kaldı. İşte yirmi üçüncü haftada oynanan maçlar ve sonuçları.

Haberler 26.02.2013 - 14:43

  • 1

    Fenerbahçe:3 Kasımpaşa:1

    Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında, son 3 deplasman maçından 9 puanla dönen Fenerbahçe Kadıköy’de Kasımpaşa'yı ağırladı. Fenerbahçe son 3 iç saha maçından galibiyet çıkaramadı. Gelişen Kasımpaşa atağında Kalu Uche'nin vuruşunda Mehmet Topal ceza sahasında elle oynadığı gerekçesiyle Hüseyin Sabancı penaltı noktasını gösterdi. Maçın ilk pozisyonunda penaltı kazanan Kasımpaşa'da Nijeryalı forvet Uche, kaleci Volkan'la topu farklı köşelere gönderdi ve henüz 2.dakikada takımını öne geçirdi.
  • 2

    Fenerbahçe:3 Kasımpaşa:1

    İlk yarı çok etkili olamayan Fenerbahçe’de 56. dakikada Mehmet Topal’ın yerine Cristian Baroni oyuna dahil oldu. 59.dakikada da Miroslav Stoch'un yerine Moussa Sow oyuna dahil oldu.
  • 3

    Fenerbahçe:3 Kasımpaşa:1

    56. dakikada Mehmet Topal’ın yerine oyuna giren Cristian Baroni’nin kullandığı kornerde arka direkte yükselen Dirk Kuyt kafayla topu içeri çevirdi. Altıpas içinde Pierre Webo yaptığı kafa vuruşuyla Fenerbahçe forması altında üçüncü golünü kaydetti ve takımına eşitliği getirdi.
  • 4

    Fenerbahçe:3 Kasımpaşa:1

      Yalçın Ayhan korner atışı sırasında Pierre Webo'yu formasından çekerek yere düşürdü ve penaltıya sebebiyet verdi. Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu kullandı penaltıyı ve kaleci Andreas Isaksson'la topu farklı köşelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.   Kasımpaşa’nın kullandığı serbest vuruşta kaleci Andreas Isaksson'un Fenerbahçe ceza sahasına gol aramaya çıktı ama ceza sahasında topa sahip olan Fenerbahçe takımı oldu. Karşı atağa kalkan Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu’nun asistiyle topu boş kaleye gönderen Sow  maçın sonucunu belirledi. Fenerbahçe bu sezon ilk kez üst üste 3 maç kazandı.
  • 5

    Gaziantepspor 2 - Bursaspor 1

    Cenk Tosun hareketlenen Darvydas Sernas'a uzun bir top attı, tecrübeli file bekçisi Scott Carson kalesini terk ederek ceza sahası dışında topu göğsüyle kontrol etmek isterken hata yaptı ve topu Darvydas Sernas'a kaptırdı. Darvydas Sernas bu hatayı affetmeyerek topu ağlarla buluşturdu ve 27.dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.  
  • 6

    Gaziantepspor 2 - Bursaspor 1

    Fernando Belluschi’den aldığı pasla sol çaprazda topla buluşan Tuncay Şanlı kaleyi düşündü ama Pablo Batalla topa kafasını uzattı ve kaleciyi yanıltarak takımına eşitliği getirdi. 


  • 7

    Gaziantepspor 2 - Bursaspor 1

    Gaziantepspor’un kazandığı serbest vuruşta hakem Cüneyt Çakır, topun barajda bulunan Maurice Edu'nun eline çarptığını tespit etti. Hakem sarı kart ve penaltı noktasını gösterdi. 78.dakikada Gaziantepspor'un kazandığı penaltıyı Cenk Tosun gole çevirdi ve takımını tekrar öne geçirdi.   

    80.dakikada Maurice Edu Bekir Ozan Has'a yaptığı faul sonrası Cüneyt Çakır sarı kartını gösterdi ve Maurice Edu ikinci sarıdan oyunu terk etti.
  • 8

    İstanbul BŞB. 2 - Eskişehirspor 2

    19.dakikada İstanbul BŞB oyuncusu Holmen, Simon Zenke’nin pasında ceza sahası içinde tola buluştu. Kalesinden çıkan Ruud Boffin ve Alper Potuk'u geçtikten golünü attı ve takımını 1-0 öne geçirdi.  

    Sağ kanattan Rodrigo Tello’nun kullandığı köşe vuruşunda altıpasın hemen dışında Jerry Akaminko kafa vuruşunu yaptı ve topu filelere buluşturdu. Jerry Akaminko bu golle takımına beraberliği getirdi.
  • 9

    İstanbul BŞB. 2 - Eskişehirspor 2

    Rodrigo Tello orta sahada Samuel Holmen'i formasından çekerek düşürdü. Bu pozisyon sonrasında hakem Kuddusi Müftüoğlu Rodrigo Tello'ya ikinci sarıdan kırmızı kartı gösterdi ve Tello 65.dakikada takımını 10 kişi bıraktı.
  • 10

    İstanbul BŞB. 2 - Eskişehirspor 2

    81.dakikada savunmanın uzaklaştırdığı top Erkan Zengin’in önünde kaldı. Sağ ayağıyla müthiş bir şut çıkardı ve topu kaleci Eduardo Carvalho'nun solundan ağlarla buluşturdu Erkan ve takımını öne geçirdi.  

    Maçın uzatma dakikalarında, Ekrem Ekşioğlu’nun ortasında Simon Zenke kafayla topu içeri çevirmek istedi ancak Dede topa eliyle müdahale etti. Hakem Kuddusi Müftüoğlu penaltı noktasını gösterdi. İstanbul BŞB, Samuel Holmen'in penaltıdan attığı golle takımının ve kendisinin ikinci golünü atarak takımına beraberliği getirdi.
  • 11

    S.B. Elazığspor 2 - Antalyaspor 1

    Ivan Sesar'ın uzaktan sert şutu M.P. Antalyaspor savunmasından sekip Köksal Yedek'in önünde kaldı. Köksal’ın yaptığı ortada Serdar Gürler ayağının üstüyle bekletmeden yaptığı vuruşla 6.dakikada golü buldu.
  • 12

    S.B. Elazığspor 2 - Antalyaspor 1

    M.P. Antalyaspor, Ismail Aissati'nin ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Lamine Diarra elverişli pozisyondaki arkadaşı Isaac Promise'ye topu aktardı. Nijeryalı oyuncunun sol çaprazdan yaptığı vuruş ağlara gitti ve M.P. Antalyaspor 20.dakikada eşitliği sağladı.
  • 13

    S.B. Elazığspor 2 - Antalyaspor 1

    S.B. Elazığspor, Mehmet Çakır attığı golle yeniden öne geçti. Ev sahibi ekibin atağında Ivan Sesar attığı pasla ceza sahası dışında Mehmet Çakır’ı topla buluşturuyor. Sol ayağı ile düzgün bir vuruş yapan Mehmet topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu ve takımını tekrar öne geçirdi.
  • 14

    Mersin İdman Yurdu 0 - Trabzonspor 1

    35.dakikada Mersin İdman Yurdu oyuncusu Culio'nun sol köşeden kullandığı korner, Trabzonspor kontra atağına dönüştü. Olcan Adın'ın verdiği pasla orta sahada bomboş pozisyonda buluşan Paulo Henrique ceza sahası içerisine girer girmez kaleci David Bicik'in üzerinden aşırtma bir vuruş yaparak topu filelerle buluşturdu.
  • 15

    Mersin İdman Yurdu 0 - Trabzonspor 1

    Tolga Özkalfa'nın son düdüğü ile karşılaşma konuk ekip Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
  • 16

    Mersin İdman Yurdu 0 - Trabzonspor 1

    Bu galibiyetle Trabzonspor 30 puana ulaşıp 9. sıraya yükselirken, Mersin İdman Yurdu 20 puanla 17. sırada kaldı.
  • 17

    Sivasspor 0 - Beşiktaş 1

    Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Hugo Almeida, Dentinho, Uğur Boral, İsmail Köybaşı, Necip Uysal , Cenk Gönen, Mustafa Pektemek ve Oğuzhan Özyakup kadroda yer almadılar. 

    Ligin ilk yarısında oynanan mücadeleyi Sivasspor, Aatif Chahechouhe'nun attığı golle deplasmanda 1-0 kazanmıştı.  


  • 18

    Sivasspor 0 - Beşiktaş 1



    67.dakikada Uğur Kavuk, Veli'ye yaptığı sert müdahale sonrasında kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
  • 19

    Sivasspor 0 - Beşiktaş 1

    81.dakikada Hilbert'in pasıyla sağ çaprazdan çizgiye hareketlenen Olcay, tekrar Hilbert'e pasını verdi, Hilbert gelişine yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımının tek golünü kaydetti.
  • 20

    Kayserispor 1- Gençlerbirliği 0

    Maçın ilk yarısı golsüz beraberlikle sona erdi.
  • 21

    Kayserispor 1- Gençlerbirliği 0

    Ceza sahası sağ çaprazına yakın noktadan kullanılan serbest vuruşu, Pablo Mouche penaltı noktasına doğru gönderdi. Gelen topa Salih Dursun kafayı vurdu ve topu kalenin sağ köşesinden filelere gönderdi.
  • 22

    Kayserispor 1- Gençlerbirliği 0

    Pablo Mouche, bu gole yaptığı asistle, bu sezon kaydettiği asist sayısını 5'e yükseltirken, maç ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle son buldu.
  • 23

    KDÇ Karabükspor 0 - Akhisar Bld.Spor 2

    Ligin sonuncusu Akhisar Belediyespor, KDÇ Karabükspor’a konuk oldu bu hafta.  

    Maçın 32.dakikasında Akhisar Belediyespor, Bilal Kısa'nın attığı golle 1-0 öne geçti. Bilal sol ayağıyla topu direk kaleye gönderdi ve kaleci Vjekoslav Tomic'in bakışları arasında gol oldu.
  • 24

    KDÇ Karabükspor 0 - Akhisar Bld.Spor 2

    İlk golden sadece  4 dakika sonra Akhisar Bld.Spor, Theofanis Gekas'ın penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkardı. 

    Faul sonrasında Erdem Özgenç sarı kart görüyor. Ceza sahası içinde Sertan Vardar topu kontrol etmek istediği anda arkadan Erdem Özgenç'in yaptığı müdahaleyel yerde kaldı ve hakem Abdullah Yılmaz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına Yunan gölcü Theofanis Gekas geldi ve penaltıyı gole çevirdi.
  • 25

    KDÇ Karabükspor 0 - Akhisar Bld.Spor 2


    Böylece Gekas bu sezon ligdeki 4. golünü attı.   Akhisar Bld.Spor rakibini 2-0'lık skorla mağlup ederek çok önemli bir 3 puan aldı ve puanını 22'ye çıkararak 17.sıraya yükseldi. KDÇ Karabükspor ise 29 puanda kaldı.
  • 26

    Galatasaray 4 - Orduspor 2

    Ligde lider durumdaki Galatasaray evinde, topladığı 26 puanla 15.sırada yer alan Orduspor’u konuk etti.  Maçın henüz 15.dakikasında Orduspor'un sağ kanattan kullandığı taç atışı sonrası topa sahip olan Fernando Muslera topu oyuna hızlı sokmak isterken Uruguaylı kalecinin degajı takım arkadaşı Selçuk İnan’a çarparak Galatasaray kalesine gol oldu. Yeşil sahalarda ender rastlanan bu golle Orduspor deplasmanda  1-0 öne geçti.
  • 27

    Galatasaray 4 - Orduspor 2

    İlk yarının son anlarında Hakem Serkan Çınar, Hakan Balta’nın ceza sahası içinde elle oynadığına hükmetti ve penaltı noktasını gösterdi. Orduspor’da penaltı atışını Bogdan Stancu gole çevirdi  ve skoru 2-0'a getirdi.   

    58.dakikada Hakan Balta'nın pasında topla buluşan Wesley Sneijder ceza sahasının sol çaprazından sağ ayağının içiyle uzak direğe yaptığı güzel vuruşla Galatasaray forması altında ilk golünü attı ve farkı bire indirdi. 
  • 28

    Galatasaray 4 - Orduspor 2

    Orduspor ceza alanına uzun gönderilen topu Didier Drogba indirdi. Topla buluşan Umut Bulut'un vuruşu direkten döndü ama Burak Yılmaz herkesten önce davranıp topu ağlarla buluşturdu.  68.dakikada Galatasaray, Burak Yılmaz'ın golüyle 2-2'lik eşitliği sağladı.
  • 29

    Galatasaray 4 - Orduspor 2

    Nordin Amrabat’ın yaptığı ortayı Orduspor savunması uzaklaştıramıyor ve top yükseklik kazanıyor. Burak Yılmaz'ın kafayla yaptığı vuruş önde olan kaleci Saso Fornezzi’nin üstünden ağlarla gitti ve sarı kırmızılılar 2-0 mağlup durumdan 3-2 öne geçmeyi başardı.  

    Galatasaray skoru 4-2'ye getiriyor. Burak Yılmaz'ın pasıyla ceza sahası yayının sağ tarafında topla buluşan Selçuk İnan ayağının içiyle çok klas bir vuruş yaptı ve topu kaleci Saso Fornezzi'nin ulaşmayacağı noktaya göndererek skoru 4-2’ye getirdi.  Bu sonuçla Galatasaray puanını 46'ya çıkararak ligde liderliğine devam ederken, Orduspor 26 puanla 15.sırada kalıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız