Türkiye ve Portekiz devrede: Formula 1 yeniden İstanbul'a mı geliyor? 

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 2023 takviminde yer alan Çin Grand Prix'sinin Covid 19'dan kaynaklanan organizasyonel zorluklar nedeniyle iptal edilmesinin ardından Türkiye ve Portekiz devreye girdi. Yapılan açıklamada takvimde oluşan boşluk için Türkiye ve Portekiz'in yarış halinde olduğu aktarıldı. 

Haberler 07.12.2022 - 12:50

  • 1
    Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 2023 takviminde yer alan Çin Grand Prix'sinin Covid 19'dan kaynaklanan organizasyonel zorluklar nedeniyle iptal oldu.


  • 2
    Çin'in takvimden çıkarılmasının ardından organizasyon için yeni arayışlara girildi.


  • 3
    Formula 1 yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Formula 1, organizatör ve ilgili yetkililerle görüşmelerin ardından Covid 19 durumunun devam eden zorlukları nedeniyle 2023 Çin Grand Prix'sinin yapılmayak. Formula 1, 2023 takvimindeki boşluğu değiştirmek için alternatif seçenekleri değerlendiriyor ve zamanı geldiğinde bu konuda açıklama yapılacak."


  • 4
    Yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye Grand Prix'sinin yarış takvimine girme olasılığı da gündeme geldi. Takvimde oluşan boşluk için Türkiye ve Portekiz devreye girdi.


  • 5
    Portekiz Otomobil ve Karting Federasyonu Başkanı Ni Amorim yaptığı açıklamada, "Yarışa ilgilenen tek ülke Portekiz değil çünkü Türkiye de yarışta. Ancak şu anda Portekiz'in bir adım önde olduğunu söyleyebilirim" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız