Atlantis astronotların Hubble seçimleri

Atlantis astronotların Hubble seçimleri

Haberler 12.05.2009 - 15:19

  • 1

    Astronotların en sevdiği Hubble fotoğraları

    Hubble'ı onarmak için yörüngeye yolculuk yapan yedi Astronot, Atlantis'e binmeden önce NASA'nın Hubble arşivinden en beğendikleri fotoğrafları paylaştılar. 570 binden fazla fotoğraf içeren Hubble Uzay Teleskobu arşivinden yedi astronotun en çok beğendiği yedi fotoğraf.
  • 2

    Scott Altman: "Şirin fareler"

    Atlantis kumandanı Scott Altman, "Fare galaksiler" olarak adlandırılan iki büyük galaksinin birbirine çarpışmasını gösteren bu fotoğrafı favori olarak gösteriyor. Yanda görülen fotoğraf 2002 yılında Altman'ın yönettiği bir servis görevinin hemen ardından çekildi. Uzun birer kuyruğa sahip iki galaksiyi gösteren fotoğraf, Dünya'dan 300 milyon ışık yılı uzaktaki çarpışmayı fotoğraflıyor.
  • 3

    Greg Johnson: "Kedi gözü fanatiğiyim"

    Hubble'ın yıldız gözlemleri sırasında fotoğraflanan "Cat's Eye" nebulası 1994 yılında çekilen bir fotoğraf. Johnson, 3 bin ışık yılı uzaklıktaki nebula hakkında "Hayret verici bir görüntü" yorumunu yapıyor.
  • 4

    Michael Good: "Ultra sakin"

    ABD Hava Kuvvetleri Albayı Michael Good, Hubble'ın Ultra Derin Alan fotoğraflarından biri olan bu fotoğrafı beğeniyor. 2003 ve 2004 yılları arasındaki veri toplama çalışmasıyla ortaya çıkan bu fotoğrafta 10 bin galaksi görülüyor. Bu galaksiler içinde, Big Bang'den 700 milyon yıl sonra ortaya çıkmış galaksiler de görülüyor. Good, "Bu fotoğrafta muhtemelen evrenin ilk ışıklarına bakıyoruz, verdiği his çok sakinleştirici" şeklinde konuşuyor.
  • 5

    Megan McArthur: "Kutsal açık büfe"

    Mekiğin robotik kol uzmanı Megan McArthur, Hubble Teleskobu tarafından son 19 yıl içinde çekilen fotoğrafların arasında bir tanesini gösterebilecek kadar emin olamadığını belirtiyor ve ekliyor. "O kadar güzeller ki, kutsal bir açık büfe karşısında kararını veremeyen bir tatilci gibi hissediyorum" diyor.
  • 6

    John Grunsfeld: "Tadpole'a çekildim"

    Uzay yürüyüşünde tamir ekibinin yöneticisi olarak görev yapacak olan John Grunsgfeld, "Tadpole" adı verilen galaksinin bu fotoğrafını sevdiğini söylüyor. Dünya'dan 280 bin ışık yılı uzaklıktaki bu galaksinin fotoğrafı, 2002'de yapılan onarım ardından dünyaya ulaşan ilk fotoğraflardan biri. Grunsfeld'in bu ziyareti yaptığı beşinci uzay görevi.
  • 7

    Mike Massimino: "Kozmik Külah"

    Hubble'ın deneyimli uzay yürüyüşçüsü Michael Massimino, Cone Nebula'sını favori olarak gösteriyor. Fare galaksileri ve Tadpole gibi 2002'deki ziyaretin ardından Hubble tarafından çekilen ilk görüntülerden biri olan bu fotoğraf dünyadan 2 bin 500 ışık yılı uzaklıkta bulunan NGC 2264 kod adlı Cone Nebula'sını gösteriyor.
  • 8

    Andrew Feustel: "Kozmik soru işareti"

    Uzaya ilk defa Atlantis'le birlikte giden Andrew Feustel, birbirleri ile etkileşimde olan üç galaksiyi gösteren bu fotoğrafın bir soru işaretine benzediğini ifade ediyor. Arp 194 adı verilen grup, dünyadan 600 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan Cepheus takımyıldızı içinde bulunuyor. Feustel, fotoğrafın söylediklerini şöyle dile getiriyor: "Sanırım Hubble, bu fotoğrafla bize 'Sırada ne var' sorusunu soruyor."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız