Google'dan ChatGPT'ye rakip sohbet robotu Bard: Bard nedir? Bard ve ChatGPT arasındaki farklar nelerdir?

ChatGPT'nin son günlerinde hızla yükselen popülerliğinin ardından teknoloji devleri arasında yapay zeka savaşları başladı. Microsoft ChatGPT'yi kısa bir süre önce satın alırken, Google kendi yapay zekaya sahip sohber robotu Bard'ı tanıttı. Peki , Bard ne zaman kullanılacak? Bard ve ChatGPT hangi noktalarda birbirnden farklılaşacak? İşte Google'ın arama motoruna entegre edeceği sohber robot Bard hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberler ntv.com.tr 07.02.2023 - 13:44

  • 1

    Google'ın yaptığı açıklamaya göre ChatGPT'ye cevap olarak gelen Bard, kullanıcıların sorularını yanıtlayan ve konuşmalara katılan bir 'deneysel sohbete dayalı yapay zeka  hizmeti' olarak tasarlandı.

  • 2

    Google’ın CEO’su Sundar Pichai, sohbet robotunun önümüzdeki haftalarda halka açık bir şekilde yayınlanmasından önce geri bildirim almak için "güvenilir test uzmanları" için kapalı bir beta testi başlattığını açıkladı. 

  • 3

    Google, programa ilişkin daha fazla ayrıntı açıklamazken, şirketin web sitesinde kullanıcıların Bard'a "NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu'ndaki yeni keşifleri 9 yaşındaki bir çocuğa nasıl açıklarım?" veya "Bir arkadaşımın baby shower partisini nasıl planlarım?" gibi sorular sorabileceğini yer alıyor.

  • 4

    GOOGLE BARD NASIL GELİRŞTİRİLDİ?

    Bununla birlikte Google Bard'ın ilk sürümü, teknoloji devinin önemli ölçüde daha az bilgi işlem gücü gerektiren, daha fazla kullanıcıya ölçeklendirmemize ve daha fazla geri bildirime izin veren LaMDA'nın hafif model sürümünü kullanıyor.

  • 5

    Pichai, "Bard'ın yanıtlarının gerçek dünyadaki bilgileri karşıladığından emin olmak için dış geri bildirimleri kendi iç testlerimizle birleştireceğiz. Bard'ın kalitesini ve hızını öğrenmeye ve geliştirmeye devam etmemize yardımcı olacak bu test aşaması için heyecanlıyız." diye konuştu.

  • 6

    "CHATGPT'DEN DAHA SORUMLU DAVRANACAK"

    Diğer taraftan Microsoft tarafından satın alınan ChatGPT kötüye kullanım nedeniyle tartışmalı olduğundan, Pichai,  Google'ın yapay zeka hizmetlerinin "sorumlu" davranacağını belirtti. 

  • 7

    Aralık ayında, öğrencilerin sınavlarda ve ev ödevlerinde kopya çekmek için ChatGPT'yi kullanmasından sonra, sohbet robotu eleştiri yağmuruna tutuldu.

  • 8
    Diğer taraftan ChatGPT, insanlarınkine benzer metinler oluşturmak için GPT (Generative Pre-training Transformer) mimarisinin bir çeşidini kullanan büyük bir dil modeline deniliyor. Çeşitli internet metinleri üzerinde eğitilen sohbet robotu ve çok çeşitli komutlara tutarı yanıtlar üretebiliyor.
  • 9
    Ancak Bard, halka lansmanından önce ChatGPT’ye kıyasla daha yavaş bir yol izleyecek vr çeşitli testlerden geçecek. Pichai, Bard’ın  test kullanıcılarının "Google dışında demografik ve coğrafi olarak farklı bir insan grubu" olduğunu ifade ederek, bu kişilerin sohbet robotunu geliştirmek için test edeğini aktardı.
  • 10
    Pichai, "Bard, dünyanın engin bilgisi ile büyük dil modellerimizin gücü, zekası ve yaratıcılığını birleştirmeyi amaçlıyor. Yeni, yüksek kaliteli yanıtlar sağlamak için internetteki bilgileri kullanacak. Bard, yaratıcılık için yeni bir dönüm noktası olacak.” dedi.
  • 11
    Öte yandan, Bard'ın duyurusu, Google yöneticilerinin "bu yıl arama motorunun yapay zekaya sahip sohbet robotu” özelliklerine sahip bir sürümünü geliştireceklerini açıklamalarından yaklaşık bir ay sonra geldi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız