İnsan mimikleri yapan robot

İnsan mimikleri yapan robot

Haberler 21.10.2010 - 14:29

  • 1

    İnsan mimikleri yapan robot

    Artık teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki belki de bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz veya hayal ettiğimiz birçok gelişmeyi kısa sürede yaşayabiliriz. Tıpkı Taipei Uluslararası Robot Fuarı'nda kamuoyuna sunulan yeni robotta olduğu gibi. Bu robot insana ait mimikleri ve yüz ifadelerini başarıyla gerçekleştirebiliyor. Hatta belki Battlestar Galactica dizisinde tanıştığımız saylonları (insan görünümlü robotları) günlük hayatta görmeye başlayacağımız tarih de o kadar uzak değil...
  • 2

    İnsan mimikleri yapan robot

    Ulusal Tayvan Üniversitesi'nin elektrik mühendisliği bölümü tarafından üretilen ve insanla birebir boyutta bir kafa ve gövdeye sahip robotun temel insan duygularını göstererek insanlarla daha iyi iletişim kurması amaçlanıyor.
  • 3

    İnsan mimikleri yapan robot

    Taipei'deki fuarda başka amaçlarla yapılan robotlar da tanıtılıyor. İki elle piyano çalabilen TIROS robot teknolojisinde bir kilometre taşı olarak görülüyor. Üretici firma şu ana kadar geliştirilen piyano çalabilen robotların sadece tek parmakla piyano çalabildiğini söylüyor.
  • 4

    İnsan mimikleri yapan robot

    66 teknoloji firmasından 300 katılımcıyla gerçekleşen 4 günlük fuarda dans edebilen, insanlarla beraber oyun oyanayabilen hatta hisse senetleriyle ilgili son haberleri veren robotlar bile var.
  • 5

    İnsan mimikleri yapan robot

    Robot üreticileri yeni tasarımlarıyla iş hayatının vazgeçilmez bir parçası haline gelen robotları gündelik hayata da katmayı hedefliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız