Türk öğrencilere 'en iyi tasarım ödülü'

ABD'de Pioneer Academy of Science Lisesi 3. sınıf öğrencileri, tasarladıkları robot için çizdikleri 3 boyutlu proje ile en iyi tasarım ödülünü kazandı.

Haberler 21.01.2013 - 12:26

  • 1

    Türk öğrencilere 'en iyi tasarım ödülü'

    ABD'nin New Jersey Eyaleti'nde özel Türk okulu Pioneer Academy of Science Lisesi 3. sınıf öğrencileri, tasarladıkları robot için çizdikleri 3 boyutlu proje ile en iyi tasarım ödülünü kazandı.
  • 2

    Türk öğrencilere 'en iyi tasarım ödülü'

    Bu yıl altıncısı düzenlenen FTC (First Tech Challange) robot yarışmasında, 3. sınıf öğrencileri Sinan Şahin, Ali Sinan Çiftçi, Bünyamin Yusuf Konuk, Hilal Bulur, Hilal Tekin, Mücteba Gürcanlı ve Zeynep Hale Teke, eyalet elemelerini geçerek finallere katılmaya hak kazandı.
  • 3

    Türk öğrencilere 'en iyi tasarım ödülü'

    PIOTEC grubundaki robot projesinin 3 boyutlu tasarımını çizen Sinan Şahin, 15 günlük geceli gündüzlü çalışmanın sonucu bu başarıyı elde ettiklerini söyledi.
  • 4

    Türk öğrencilere 'en iyi tasarım ödülü'

    Şahin, "New Jersey'de faaliyet gösteren ve bu yarışmaya katılmak için hazırlık yapan 95 lise arasından Türk öğrenciler olarak böyle bir sıralamada üst sıralara çıkmamız çok güzel bir duygu" diye konuştu.
  • 5

    Türk öğrencilere 'en iyi tasarım ödülü'

    New Jersey'nin farklı bölgelerinde son bir ay içerisinde hemen hemen her hafta gerçekleştirilen yarışmalar hakkında bilgi veren Şahin şunları söyledi:
  • 6

    Türk öğrencilere 'en iyi tasarım ödülü'

    "Bir tür robot yarışması olan FTC, Amerika ve dünyanın birçok ülkesinden lise ve dengi okulların katılımı ile gerçekleşen bir organizasyon. Bu yarışmada hedef, takımların tasarladıkları robotlarla yarışma komitesinin belirlediği kaidelere göre istenilen sürede, istenilen yerlere materyalleri taşımasıdır. Yarışmaya katılan robotlarda uzaktan kumanda, bluetooth, wi-fi gibi kablosuz bağlantı kontrol mecburiyeti olduğu için, tasarladığınız robotla bir anlamda teknolojinizi ve gelişiminizi de yarıştırmış oluyorsunuz."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız