4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde ölen arkadaşlarını andılar

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan maden işçileri, '4 Aralık Dünya Madenciler Günü' kapsamında, kazasız belasız üretim yapmak ve 1 hafta önce göçükte ölen 2 arkadaşları için dua ettikten sonra yer altına inerek iş başı yaptı.

Haberler DHA 04.12.2017 - 12:35

  • 1

    Türkiye'nin en büyük taşkömürü havzası Zonguldak'taki TTK'da, yer altında ve yer üstünde toplam 7 bin 596 işçi çalışıyor. 

  • 2

    Özel ve ruhsatsız kömür ocaklarında çalışanlarla birlikte kentte maden işçisi sayısı 14 bini buluyor. Ocaklardaki iş kazaları sonucu her yıl ortalama 10 işçi yaşamını yitiriyor. 

  • 3
    Ölümün kıyısında yerin metrelerce altında çalışarak geçimlerini sağlayan, çocuklarını okutmaya çalışan madenciler, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde de çalıştı.


  • 4
    TTK Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında  08.00-16.00 vardiyasında çalışan işçiler, iş başı yapmadan önce ocak önünde Madenciler Günü kapsamında düzenlenen programa katıldı.
  • 5
    Geçen hafta pazartesi günü aynı ocakta meydana gelen göçükte ölen maden işçileri 37 yaşındaki Cafer Tepebaşı ile 33 yaşındaki İsa Çeltik 'in yakınları ile TTK Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu, müessese müdürleri, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci de programda yer aldı.


  • 6
    Ölen 2 maden işçisi için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Mevlit şekeri dağıtılan madenciler, kazasız belasız çalışmak için de dua etti. 17 yıllık maden işçisi 40 yaşındaki Erol Uçak, 'Dünya Madenciler Günü'nü buruk kutladıklarını belirterek, şöyle konuştu:


  • 7
    "Acımız büyük. Burada 7 gün önce 2 arkadaşımızı kaybettik. Duyguluyuz. O arkadaşlarımızın yerinde biz de olabilirdik. Bugün dünya madenciler günü ama fazla bir şey hissedemiyoruz. Arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz." 


  • 8
    9 yıllık madenci 38 yaşındaki Yüksel Oruçoğlu ise 4 Aralık Madenciler Gününde de yer altında çalışmaya devam ettiklerini belirterek, "Biz çalışmaya devam edeceğiz. Devlete kömür lazım. Biz her günkü gibi işimize geldik, çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


  • 9
    GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de tüm maden işçilerinin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutlayarak temennilerinin kazasız bir şekilde tüm işçilerin yaşamlarını sürdürmesi olduğunu ifade etti. Madenciler, programın ardından asansörle yerin metrelerce altına inerek iş başı yaptı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız