İl il ezan vakitleri: Akşam ezanı ne zaman, saat kaçta okunacak? 

Kandil ibadetlerini hakkıyla yerine getirmek isteyen vatandaşlar, akşam ezanı saatlerini araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, akşam ezanı vakitlerini günlük olarak paylaşıyor. Peki, 6 Şubat 2024 tarihinde akşam ezanı saat kaçta okunacak? İşte il il ezan vakitleri...

Haberler 06.02.2024 - 17:50

  • 1
    Miraç Kandili'nde en çok araştırılan konulardan biri de akşam ezanı saati oldu. Bulundukları ildeki akşam ezanı saatini merak eden vatandaşlar, 2024 imsakiyesini inceliyor.
  • 2

    AKŞAM EZANI SAAT KAÇTA OKUNUYOR?

    Akşam ezanı saatleri llere göre farklılık gösteriyor. Diyanet'in 6 Şubat tarihli imsakiyesine göre, İstanbul, Ankara, İzmir'de akşam ezanı şu saatlerde okunacak; 

    Ankara akşam ezanı: 18.19

    İstanbul akşam ezanı: 18.33

    İzmir akşam ezanı: 18.45

    Diyanet tarafından paylaşılan akşam ezanı saatlerini görmek için tıklayın

  • 3

    MİRAÇ KANDİLİ İBADETLERİ

    Miraç gecesinde beş vakit namaz farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi verildi ve "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti vahyolundu.

    Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e İsra Suresi'nde de yer alan insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan ahlak ve fazilet düsturlarını bildirdi.

  • 4
    Müslümanlara Miraç Kandili'nde, namaz borcu olanların kılabildiklerince namaz kılması, namaz borcu olmayanların ise nafile namaz kılması, Kur'an-ı Kerim okuması, istiğfar ve dua tavsiye ediliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız