Ankara'da inşaatta göçük

Başkent'te bir inşaat çalışması sırasında patlayan su borusu, inşaatın temel kolonlarıyla yolun çökmesine yol açtı.

Haberler Anadolu Ajansı 29.09.2016 - 12:45

  • 1

    Çiğdem Mahallesi’nde bir inşaat çalışması sırasında su borusu patladı. Borudan çıkan tazyikli su nedeniyle inşaatın temeli için yapılan kolonlar ve yolun bir kısmı çöktü.

  • 2

    Temel için kazılan alana suyun dolmasıyla iki iş makinesi de su altında kaldı.

  • 3

    Vatandaşlar durumu Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi.

  • 4

    Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, ASKİ ekipleri de patlayan borunun su akışını kesmek için çalışma yaptı.

  • 5

    Öte yandan, ASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, özel bir firmanın yürüttüğü inşaat çalışmaları sırasında, fore kazıklarının, arkasındaki toprak yığınını taşıyamaması sonucunda yıkıldığı, yoldaki büyük bir toprak kitlesinin inşaat alanına aktığı, bu sırada yerin altında ASKİ'ye ait iki içme suyu, pis su ve yağmur suyu boru hatlarının patladığı kaydedildi.

    Aynı yerde bulunan ve patlamayan bir borunun tedbiren askıya alındığı ifade edilen açıklamada, çökmenin, su borularının patlamasından sonra meydana geldiği yönündeki iddiaların aksine, fore kazıklarının yetersiz olmasından kaynaklandığı ve bu nedenle su ve kanal borularının patladığı belirtildi.

    Açıklamada, göçükte ve inşaattaki suyu boşaltma ve boruları deplase çalışmalarına başlandığı bildirildi.

    Göçük olayının yaşandığı inşaatın bulunduğu yolda yaklaşık 4 ay önce patlayan su borusunun oluşturduğu çukura düşen otomobili kurtarmaya gelen iş makinesi de aynı çukura düşmüştü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız