Elmalı Barajı'nda korkutan görüntü: Suların 4'te 3'ü çekildi

İstanbul'daki barajların doluluk oranları, son 10 yılın en düşüğü olan yüzde 20 seviyesine kadar indi. Bu durumdan en fazla etkilenen barajlardan biri de Elmalı Barajı oldu. Barajdaki suyun 4'te 3'ü çekildi. Baraj gölünün su havzasındaki doluluk oranı yüzde 23,7’ye düştü. Suların çekildiği baraj havadan görüntülendi.

Haberler İHA 28.12.2020 - 11:03

  • 1

    ELMALI'DA SUYUN 4'TE 3'Ü ÇEKİLDİ

    İstanbul'da yağışların azalması sonrasında barajlar alarm veriyor. Anadolu Yakası'nda Elmalı Barajı'ndaki suyun 4'te 3'ü çekildi. Barajdaki suyun deniz seviyesinden yüksekliği 54 metreye kadar düştü. Bu oran geçtiğimiz yıl 66 metreydi. Bu da son 1 yılda su seviyesindeki düşüklüğün 12 metre olduğunu gösteriyor.
  • 2

    EYLÜLDE DOLULUK YÜZDE 32'YDİ

    Eylül ayında, Anadolu Yakası'na su sağlayan Elmalı Barajı'nda doluluk oranı yüzde 32'ydi.
  • 3

    ARALIKTA DOLULUK YÜZDE 23,7'YE KADAR GERİLEDİ

    Son 3 ay içinde, barajda su oranındaki azalma devam etti. Aralık ayında doluluk oranı yüzde 23,7 seviyesine kadar geriledi.
  • 4

    ESKİDEN SUYLA KAPLIYDI, ŞİMDİ YÜRÜYÜŞ YAPILABİLİYOR

    Geçtiğimiz aylarda suyla kaplı alanlarda ise artık rahatlıkla yürüyüş yapılabiliyor. Öte yandan suların çekildiği baraj drone ile havadan görüntülendi.
  • 5

    İSTANBUL BARAJLARINDA SON DURUM

    İSKİ verilerine göre, İstanbul'da barajların doluluk oranları bugün itibariyle yüzde 20,93 seviyesine kadar indi. Son 10 yıllık doluluk oranlarına bakıldığında bu orana yakın en yakın oran 28 Aralık 2019 yılında yüzde 34,02 olarak ölçülmüştü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız