Üniversite öğrencilerinin gözü KYK burs başvuru tarihinde... KYK burs ve kredi başvurusu başladı mı? 

Üniversite öğrencilerinin gözü KYK burs başvuru tarihinde... Üniversite öğrencilerinin burs  ve kredi başvurusunda öncelikli tercihi olan KYK'nın (Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü) duyuruları yakından takip ediliyor. 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru tarihlerinin duyurulmasının ardından öğrenciler online ekran üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki, KYK burs başvuruları başladı mı?

Haberler 12.11.2022 - 15:22

  • 1
    2022-2023 KYK burs başvuru tarihleri için bekleyiş devam ediyor...  KYK burs ve kredi başvuruları her yıl belirlenen tarih aralıkları arasında alınıyor.  KYK burs ve kredi başvuru sürecine dair detayların bu ay içerisinde duyurulması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 5 Kasım'da başlayan KYK burs başvuruları 8 Kasım'da sona ermişti.
  • 2

    KYK burs/kredi başvuruları hangi tarihte başlamaktadır? 

    Burs/kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.
  • 3

    KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

    KYK burs ve öğrenim kredisi alan önlisans ve lisans öğrencilerine 850 lira, Yüksek lisans öğrencilerine 1.700 lira ve doktora öğrencilerine ise güncel olarak 2.550 lira ödeme yapılıyor. Bu yıl için belirlenen tutar ise henüz açıklanmadı.
  • 4

    KYK BURS ÖDEMELERİ NASIL YAPILIYOR?

    KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

  • 5
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız