Günün öne çıkan 10 haberi (15 Ocak 2019)

15 Ocak 2019'da Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 15.01.2019 - 16:44

  • 1

    1. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TRUMP'IN MESAJIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın kişisel sosyal medya hesabından verilen bir takım mesajların kendisini ve arkadaşlarını üzdüğünü, bunun üzerine harekete geçtiklerini vurgulayarak, bu meseleleri dün gece Trump ile telefonda tekrar konuştuklarını anlattı. Erdoğan, Suriye sınırında oluşturulacak güvenli bölgedeki yapılaşmaya ilişkin ise, "Özellikle biz TOKİ olarak bu işin içerisine girebiliriz. Başta Amerika olmak üzere koalisyon güçleri lojistik olarak maddi destekleri bize verirlerse bu insanların güvenliğini de orada koruma kaydıyla böyle bir güvenli bölgeyi halletmiş oluruz. Ve bu göçü de engeller" dedi.

  • 2

    2. BAKAN ALBAYRAK: BÜTÇE AÇIĞI HEDEFLE UYUMLU GERÇEKLEŞTİ

    Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Bütçe açığı gerçekleşmesi 2018'de hedefimiz ile uyumlu olarak 72,6 milyar lira olmuştur" dedi.

  • 3

    3. KILIÇDAROĞLU'DAN TANK PALET FABRİKASIYLA İLGİLİ 9 SORU

    CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye ile ilgili sözleri üzerinden ABD Başkanı Trump'ı eleştirdi, "Kimse sokak kabadayısının diliyle Türkiye'yi tehdit edemez" dedi. Ankara'daki aday tanıtım toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası ile ilgili hükümete 9 soru yöneltti.

  • 4

    4. MANSUR YAVAŞ: YAPACAĞIMIZ İLK İŞ ÇAKAR IŞIKLARI SÖKMEK

    Seçimi kazanması durumunda makam aracı sayısını azaltacağını söyleyen CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, "İlk yapacağımız iş araçların çakar ışıklarını sökmek olacak" dedi.

  • 5

    5. ENES KANTER HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN BAŞVURUSU

    Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, firari şüpheli basketbolcu Enes Kanter hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan iade talepnamesi düzenlenerek, kırmızı bülten çıkarılması için başvuru yapıldı.

  • 6

    6. BÜTÜN İLÇE KAR NEDENİYLE GÖRÜNMEZ OLDU

    Son yılların en çok kar yağışının yaşandığı Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı, okullar, bazı kamu kurum binaları ve evler neredeyse görünmez hale geldi.

  • 7

    7. 'SÜPER KANLI KURT AY' İÇİN GERİ SAYIM

    2019'un ilk Ay tutulması için geri sayım başladı. Süper Kanlı Kurt Ay 21 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşecek. Genel zaman ile 03.33-06.50 saatlerinde gerçekleşecek tutulmanın tamamı Kuzey ve Güney Amerika'dan izlenebilecek. Tutulma başladığında Türkiye'de Ay batmaya yakın olduğundan gözlenmesi mümkün olmayacak.

  • 8

    8. PİYASADAKİ EN İYİ AKILLI TELEFONLAR

    Yeni bir telefon almayı planlayanlardansanız bu listeye bakmadan akıllı telefon almayın. Zira piyasadaki en iyi telefonları ve özelliklerini sizler için derledik. İşte şu an alabileceğiniz en iyi akıllı telefonlar ve kullanıcılarına sundukları özellikleri...

  • 9

    9. NAZIM HİKMET 117 YAŞINDA

    Bugün usta yazar Nazım Hikmet'in 117. doğum günü... İşte Çağdaş Türk şiirinin en önemli isimlerinden biri olan Nazım Hikmet’in bilinmeyen fotoğrafları...

  • 10

    10. HAKAN: MUHAFIZ, LA CASA DE PAPEL VE STRANGER THINGS'İ GERİDE BIRAKTI

    Netflix'in ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız (The Protector) ilk sezonunun yayınlanmasının ardından ulaşılması güç bir başarıya imza attı ve hemen 3. ile 4. sezon onaylarını aldı. Dünyaca ünlü diziler La casa de papel ve Stranger Things bile ancak 2. sezonun ardından yeni sezon onayı alabilmişlerdi. Yüzlerce içeriğe yer veren Netflix7in çok az dizisi 2. sezondan sonrasını görebiliyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız