Günün öne çıkan 10 haberi (2 Ocak 2019)

2 Ocak 2019'da Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 02.01.2019 - 16:53 Son Güncelleme : 02.01.2019 - 17:06

  • 1

    1. YEREL SEÇİME 13 PARTİ KATILACAK

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimlerine katılabilecek partileri açıkladı. Buna göre seçimde yer alacak partiler şöyle:

    AK Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, BBP, CHP, Demokrat Parti, DSP, HDP, Hür Dava Partisi, İYİ Parti , MHP, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi

  • 2

    2. METEOROLOJİ'DEN KAR YAĞIŞI UYARISI

    Meteoroloji Genel Müdürü Coşkun, Türkiye'nin Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havayla Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceğini belirtti. İstanbul'da yağışların yarın akşam saatlerinden başlayarak tipi şeklinde karla karışık yağmur ve kar, cuma, cumartesi ve pazar günleri ise aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

  • 3

    3. MHP'DE SAMSUN İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI, MİLLETVEKİLİ DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

    MHP'de Samsun İl Başkanı Taner Tekin, ''Cumhur İttifakı'' ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı görevden alındı, Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın ise disipline sevkine karar verildi.

  • 4

    4. DANİMARKA'DA TREN KAZASI

    Danimarka'da bir köprü üzerinde tren kazası meydana geldi. Danimarka polisi kazada en az 6 kişinin yaşamını yittirdiğini duyurdu.

  • 5

    5. FSM KAMYONET VE MİNİBÜSLERE AÇILDI

    İBB'nin yaptığı yeni düzenlemeyle artık kamyonet, minibüs, panelvan tipi 2. sınıf araçlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanabilecek.

  • 6

    6. 70 MİLYON TL'LİK BİLETİ SATAN BAYİ BULUNDU

    Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiye isabet eden tam biletin Üsküdar'daki bir seyyar bayide satıldığı ortaya çıktı.

  • 7

    7. SİNEMA YAPIMCILARIYLA MARS'IN KAVGASI

    Yılmaz Erdoğan'ın boykot ederek yeni filmi Organize İşler 2'yi vizyona sokmamasının ardından Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar'dan da destek gelmiş ve karşılıklı açıklamaların ardından yapımcılar ile dağıtım şirketi Mars arasında gerilim artmıştı. Son olarak konu hakkında konuşan Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, "Bu olayda geri adım atan tarafın da sinema salonu işletmecileri olması lazım. Türkiye film sektörünün çıkmaza gireceğinin altı çizildiği için, biz onların bu seslenişine kayıtsız kalamayız. Elimizden gelen tüm hamleleri yapacağız" dedi. İşte detaylar ve rakamlarla Türk sinema sektörü...

  • 8

    8. ÇİN 13 YILLIK PROJEYİ BİTİRDİ

    Çin, donanmasında yer alan denizaltılarla iletişim kurmak amacıyla New York şehrinin neredeyse 5 katı büyüklüğünde bir arsa üzerine dev bir deneysel radyo anteni kurdu. 

  • 9

    9. ABD VE İSRAİL UNESCO'DAN AYRILDI

    ABD ve İsrail, geceyarısı kararıyla, İsrail karşıtı önyargıları güçlendirdiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO'dan resmi olarak ayrıldı.

  • 10

    10. ÜNLÜLERİN YENİ YIL PAYLAŞIMLARI

    Türkiye’den ve dünyadan ünlüler yeni yılı iyi dileklerle karşıladı. Kimi ailesiyle kimi de arkadaşlarıyla bir araya gelerek yılbaşını kutladı. Taylor Swift'in verdiği kostüm partisi, yılın en ilgi çeken yılbaşı kutlaması oldu. Partiye Gigi Hadid ve Blake Lively de katıldı. İşte ünlülerin yeni yıl fotoğrafları...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız