Günün öne çıkan 10 haberi (4 Ocak 2019)

4 Ocak 2019'da Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 04.01.2019 - 17:46

  • 1

    1. "PAKİSTAN'IN FETÖ ADIMI MEMNUNİYET VERİCİ

    Pakistan Başbakanı İmran Han ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan, Pakistan ve Türkiye arasındaki üçlü zirvenin 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul'da gerçekleştirileceğini bildirdi. 

  • 2

    2. "BU REZİLLİĞE SON VERECEĞİZ"

    TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, İstanbul projeleriyle ilgili 7 Ocak'ta ipuçları vereceklerini söyledi. Büyükada'daki fayton tartışmasına değinen Yıldırım, "Buradaki sorunlar neyse oradaki faytoncularla, esnafla görüşülerek bu rezilliğe bir son vereceğiz" dedi.

  • 3

    3. 2018 İHRACATI REKOR KIRDI

     Ticaret Bakanı Pekcan: "2018'de ihracatımız yüzde 7,1 artarak 168,1 milyar dolara yükseldi, Cumhuriyet tarihimizin en yüksek yıllık ihracatı gerçekleşti" dedi.

  • 4

    4. 102 BELEDİYE BAŞKANI ADAYI DAHA AÇIKLANDI 

    CHP'de Mersin, Bursa, Kahramanmaraş ve Van büyükşehir belediyeleri ile 4 ilin adayının da aralarında olduğu toplam 102 başkan adayı belirlendi.

  • 5

    5. SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKTI

    YSK'nın 31 Mart 2019'da yapılacak mahalli idareler seçimi için hazırladığı seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.

    DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • 6

    6. TÜRKİYE'DEN ABD DIŞİŞLERİ BAKANI POMPEO'YA TEPKİ

    Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun sözlerine yönelik "YPG'yi Kürtlerle özdeşleştirmesi endişe verici. Türkiye, Suriyeli Kürtlerin haklarının korunmasını gözetmeyi sürdürecektir" açıklaması yaptı.

  • 7

    7. SGK BORÇLARI İÇİN EK SÜRE (BAKAN SELÇUK AÇIKLADI)

    Genel Sağlık Sigortası ve SGK prim borçlarını yapılandıranlar için son ödeme tarihi 28 Şubat'a uzatıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt  Selçuk, 2018 yılının Aralık ve 2019 yılının Ocak aylarında ödenecek taksitler ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gereken Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının da gecikme zammı ve cezası veya geç ödeme zammı uygulanmaksızın Şubat sonuna kadar ödenebileceğini aktardı.

  • 8

    8. SÜPER KANLI KURT AY İÇİN GERİ SAYIM

    2019'un ilk Ay tutulması için geri sayım başladı. Süper Kanlı Kurt Ay 21 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşecek. Tutulma başladığında Türkiye'de Ay batmaya yakın olduğundan gözlenmesi mümkün olmayacak.

  • 9

    9. ÜNLÜ ÇİFTİN KLİBİ REKOR GETİRDİ

    Dünyaca ünlü müzisyen çift Beyonce ve Jay-Z’nin Paris’teki Louvre Müzesi’de çektiği klip sayesinde müze 2018’de ziyaretçi rekoru kırdı.

  • 10

    10. MADDE MADDE BU YILIN EN ÇOK KONUŞULACAK OLAYLARI

    2019 yılı, popüler kültür dünyasında ses getirecek pek çok olaya tanık olacağız. İşte İngiliz kraliyet bebeğinden Game of Thrones finaline, Carrie Fisher'lı Star Wars'tan Lady Gaga'lı Oscar törenine 2019'da çok konuşulacak olaylar...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız