İzmir’de sular çekildi

İzmir, dün meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarıyor. Göle dönen yollarda çalışmalar sonucu sular çekilirken, selden en fazla etkilenen bölge olan Alsancak'ta esnaf dünden bu yana zarar gören dükkanlarını temizliyor. 2 kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği Menderes ilçesinde ise  belediye başkanı Mustafa Kayalar, baraj göletinin kapaklarının kontrollü olarak açıldığını ve yeni bir taşkın riskinin ortadan kalktığını söyledi.

Haberler İHA 03.02.2021 - 12:05

  • 1

    İzmir’de önceki akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağış, dün sabah saatlerinde etkisini artırdı.

    Yağış nedeniyle pek çok ilçede sel meydana geldi, yağışın kuvvetiyle istinat duvarları çöktü. Birçok ev ve iş yerini su bastı, araçlar suya gömüldü. 

  • 2

    Ekiplerin yoğun çabaları sonucu İzmir’deki sular çekildi.

    Sular altında kalan Konak ilçesine bağlı Alsancak semti de havadan görüntülendi. Öte yandan selden dolayı dükkanları zarar gören esnaf da dükkanlarını temizlemeye devam ediyor. 

  • 3
    Uğur Kaya isimli cep telefonu dükkanı sahibi esnaf, “Dün durum çok kötüydü. Ortalık berbat durumda. Halletmeye çalışıyoruz. Dükkanda hasar var. Su, mobilyalara kadar gelmiş. Mobilyaların içi eşya doluydu. Dün akşam çalışmalar yapıldı, sabaha karşı sular çekilmiş oldu” dedi.
  • 4

    "DÜKKANIMIZ 15-20 SANTİM SUYLA DOLDU"

    Kitapevi sahibi Mehmet Nusret Özbay ise, “Dün, normal yağışların çok üzerinde bir yağış oldu. Birçok yeri su bastı. Dükkanımız, 15-20 santim suyla doldu. Kitaplarımız zara gördü. Birazını kurtarmaya çalıştık. Kitaplarımızın suya karşı hassas olması, mobilyalarımızın ahşap olması sorun oldu. Bizim için büyük bir zarar oldu” diye konuştu.
  • 5
  • 6

    MENDERES'TE İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

    Menderes’e bağlı kırsal Yeniköy Mahallesinde bulunan Balaban Göleti’nin taşması nedeniyle 2 vatandaş sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

    Dün akşam saatlerinde ise Balaban Göleti’nin tam doluluğa ulaşması ve duvarlarının çatlaması nedeniyle dere yatağının 300 metre yarıçapındaki evler tedbir amacıyla boşaltıldı. 

  • 7

    "ŞU ANDA TAŞKIN RİSKİ ORTADAN KALKTI"

    Ekiplerin sabaha kadar özverili çalışmalarının sonucunda baraj göletinin suları kontrollü olarak tahliye edildi.

    İlçede büyük bir felaket yaşandığını söyleyen Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “2 vatandaşımızı kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Geçen yıllarda gerçekleşen orman yangınlarının bu selde etkisi çok oldu. İlçemizde birçok alanda can ve mal kaybı oldu. Üzücü bir gün geçirdik. Yeniköy Balaban Göletinde su taşkını olma ihtimali vardı. Ekipler geç saatlere kadar çalışarak göletin alt kapaklarını açarak suyu tahliye etti. Barajın taşıp patlamasından da kurtulmuş olduk. İnşallah bu yaraları da hep birlikte saracağız. Dün gece dere kenarındaki evleri boşaltmıştık. Şu anda taşkın riski ortadan kalktı. Su seviyeleri düşmeye başladı. Çok şiddetli bir yağmur yağmazsa başka bir sıkıntı yaşamayacağız” dedi.
  • 8
    Sel sularını orman yangınlarının neden olduğu tahribata bağlayan Yeniköy Mahallesi Muhtarı Ayhan Sivri ise “Ormanların yanmış olması ani su baskınlarına neden oldu. Ben 60 yaşındayım böyle bir şey görmedim. Göletteki suyu boşaltmaya çalışıyorlar, yağmur yağmazsa kontrol altına alınacak. Zararımız büyük ama devletimiz de büyük. Herkes seferber oldu. AFAD sabaha kadar burada nöbetteydi” diye konuştu.
  • 9
    Ekipler, Balaban Baraj Göletinde su tahliyesini kontrollü olarak sürdürürken, herhangi bir olumsuzluğa karşı AFAD ekipleri de bölgede teyakkuz halinde bekliyor.
  • 10

    POLİSİN DAVRANIŞI TAKDİR TOPLADI

    Dün meydana gelen sel felaketinde, onlarca araç suyu gömüldü, dereler taştı, yollar göle döndü.  İzmir polisi yolda kalan ve araçları suya gömülen vatandaşların teker teker yardıma koştu.

    Polisler, suya gömülen ve yolda kalan araçları kimi zaman vatandaşlarla iterek yardım etti.

    Ekipler, kimi zamanda kepçenin üzerine çıkarak vatandaşlara destek oldu. Polisin, bu mücadelesi herkesten alkış aldı.

  • 11

    Öte yandan, sel sularının araçları suya gömdüğü bölgeye gelen görevli bir polis ise beline kadar suya girdi.

    Metrelerce suyun içinde yürüyen polis, araçlarda kimse var mı diye teker teker kontrol etti.

    O anlar kameralar tarafından kaydedilirken, görüntüler herkesin takdirini kazandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız