Karadeniz kadınının kara yazgısı

NTV muhabiri Ahmet Kayacık’ın objektifinden Dünya Kadınlar Günü için fotoğraflar...

Haberler 10.03.2010 - 17:49

  • 1

    Karadeniz kadınının kara yazgısı

    NTV muhabiri Ahmet Kayacık’ın objektifinden Dünya Kadınlar Günü için fotoğraflar...
  • 2

    Baharı kışa dönmüş

    Bu fotoğrafı Giresun’un Harşıt Vadisi’nde çektik. Sırtında yıllarca yük taşıyan yaşlı kadın artık iki büklüm olmuş. Yolunuz Karadeniz’in kırsal kesimlerine düştüğünde buna benzer manzaralarla sıkça karşılaşabilirsiniz.
  • 3

    Beyazlar içindeki kara yolculuk

    Artvin, geleneksel yaşamın sürdüğü nadir illerimizden biri... Şavşat ilçesine bağlı Maden köyündeki kadınlar kışın gübre, ot ve odunlarını tosunların çektiği kızaklarla taşıyorlar.
  • 4

    Bu çağda kara saban

    Uzungöl, Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden biri... Herkes Uzungöl ve çevresini doğal güzelliğiyle biliyor. Biz size Uzungöl’ün, çok konuşulacak bir başka özelliğini sunmak istiyoruz. İlçedeki tarlalarda kullanılan kara sabanı çoğunlukla kadınlar çekiyor.
  • 5

    Ekmek tipinin altında

    Yolunuz eğer bir hafta sonu Trabzon-Gümüşhane arasındaki Zigana dağına düşerse, 2000 metre yükseklikteki geçitte elma, köme ve pestil satan kadınlarla karşılaşırsınız. Kadınlar, yaz-kış, kar-tipi demeden her hafta sonu burada Gümüşhane’nin marka yiyeceklerini satıyorlar. Tıpkı fotoğrafta görüldüğü gibi.
  • 6

    Emek ve ekmek

    Karadeniz halkı arasında, “bel” olarak bilinen tarım aleti, tarla sürümü sırasında genellikle kadınlar tarafından kullanılır. İmece usülü çalışan kadınlar, "bel" ile aynı anda toprağa saplar ve toprağı havaya kaldırırlar.
  • 7

    Hamarat kadınlar

    Yine, Trabzon’un Düzköy ilçesindeyiz. Kadınlar, sepetlerine yükledikleri hayvan gübresini tarlaya taşıyorlar. Durumlarından hiç de şikayetçi değiller.
  • 8

    Her şey bir lokma için

    Trabzon’un Ayasofya semtinde her hafta semt pazarı kurulur. Organik ürünlerin en çok bulunduğu pazardır Ayasofya semt pazarı. Kadınlar, ürünlerini satmadan önce biraraya gelir ve sabahın erken saatlerinde kahvaltı yaparlar.
  • 9

    Mutluluğun fotoğrafı

    Bir kez daha Harşıt Vadisi’ndeyiz... Bebeğinin bulunduğu beşiği sırtlayan genç Karadeniz kadını, diğer çocuğunu da elinden tutmuş evine doğru yürüyor.
  • 10

    İsme gerek var mı?

    Israrımıza rağmen adını vermek istemedi bu çalışkan Karadeniz kadını. Üstelik kendisi semt semt gezerek sokak kedilerini besliyor. Kedinin yiyeceğini bıraktıktan sonra yükünü sırtlayıp yoluna kaldığı yerden devam ediyor.
  • 11

    Köprü dayanışması

    Burası, Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Yaylalar köyü. Yani Artvin’in en yüksek köylerinden biri... Tarladan dönen kadınlar, derenin üstündeki ilkel köprüden düşmemek için elele tutuşarak karşıya geçti.
  • 12

    Salıncaktaki Keşanlılar

    Samsun-Sarp arasındaki yeni sahil yolu, sosyal yaşama da katkı yapmaya başladı. Trabzon’un Araklı ilçesindeki Keşanlı iki kadın, sahildeki spor ünitesinden yararlanmaya çalışıyor.
  • 13

    Yükün altındaki yürek

    Trabzon’un Çayırbağı beldesindeyiz bu kez... Baharın gelmesiyle birlikte tarlaya giren kadınlar, kilolarca ağırlığındaki pazıları yüklenip, evlerine ulaşıyorlar. Ama fotoğrafta da görüldüğü gibi, bu yükü taşımak ve kaldırmak öyle pek de kolay değil. Karadeniz kadınının yüz ifadesi, herşeyi bütün çarpıklığıyla anlatıyor.
  • 14

    Yükün altındakiler

    Trabzon’un Düzköy ilçesinin yer alan vadi, kadınlar için adeta bir çalışma kampı... Biri 75 yaşında olan üç yaşlı kadın, yüklendikleri gübreyi tarlaya taşıyorlar.
  • 15

    Şimdi yemek molası

    Yaşamın her alanında mücadele veren Karadeniz kadını, tarlaya da hakim. Patetes eken kadınlar, öğle yemeği için ara vermişler. Mönüde ise sadece patetes kızartması ve çay yer alıyor.
  • 16

    Anneler ve çocukları

    Trabzon’un Şalpazarı ilçesindeki kadınlar yöresel kıyafetlerini sadece düğün ve bayramlar gibi özel günlerde değil, günlük yaşamlarında da giyerler. Hatta, meşhur yayla göçleri bu yörede yıllardır yöresel kıyafetler giyilerek gerçekleştirilir. Hatta, yaylaya göçmeden önce her köy kendi içinde çeşitli eğlenceler düzenler. İşte bunlardan biri... Yöresel kıyafet içindeki çocuklar el ele tutuşmuş horon oynarken, anneleri onları büyük bir keyif ve gurur içinde izliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız