'Kısıklı'daki villalarda neler oluyor?'

Çorum'un Eskiören köyünde düzenlenen Dedesli Ovası Türkmen Şenlikleri'ne katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ^Başbakan'a yüklendi.

Haberler 30.05.2010 - 18:44

  • 1

    ŞENLİKLERE KATILDI

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum'un Eskiören köyünde düzenlenen Dedesli Ovası Türkmen Şenlikleri'ne katıldı.
  • 2

    YOĞUN İLGİ GECİKTİRDİ

    Yol boyunca konvoya gösterilen ilgi nedeniyle Dedesli Ovası'na beklenenden iki saat geç giden Kılıçdaroğlu'na, ''Başbakan Kemal'' sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu, ''Onlar sizin yarattığınız rantlara talip oldular. Ranttan yana mı halktan yana mı politika izleyeceğiz? Asıl sorun burada'' dedi.
  • 3

    KADER!

    Zonguldak'ta 30 maden işçisinin ölümüyle ilgili olarak Kılıçdaroğlu, ''...Almanya'da kader değil, Fransa'da kader değil, Japonya'da kader değil? Neden Zonguldak'ta kader oluyor. Neden o işçilerimiz toprağın altında? Onun bir başka bakanı daha var, O da 'güzel ölmüşler' diyor. Eğer güzel ölmüşlerse sen in bakalım aşağı, seni bir görelim orada'' dedi.
  • 4

    VİLLALAR

    CHP lideri, ''Biz 'havuzlu villa' deyince, alın teriyle kazanıp, üretip, istihdam yaratıp gerçekten de alın teriyle kazandığı parayla havuzlu villada oturanlar, sakın alınganlık göstermesin. Onlara bir sözümüz yok. Bizim sözümüz yırtık ayakkabıyla politikaya atılıp da politikada havuzlu villada oturanlaradır" diye konuştu.
  • 5

    HANİ HALKTAN YANAYDIN!

    Kılıçdaroğlu, "Recep Bey'den bir isteğim var... Kısıklı'daki villaları medyaya açın bakalım ne oluyor orada. Neden o villaların etrafı çift duvarlarla örülü? Öyle ya siz halk demiyor muydunuz? Fakir fukara, garip gureba demiyor muydunuz? Açın şu garip gureba görsün bakalım bunların fayansları İtalya'dan mı geldi. Armatürleri nereden geldi? Hani sen halktan yanaydın, hani halkla beraberdin. Hani 'durmak yok yola devam edelim' diyordun?" ifadelerini kullandı.
  • 6

    ETNİK KİMLİK

    CHP'nin, hiç kimseyi etnik kimliği ve inancı nedeniyle sorgulamayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, herkesin etnik kimliğinin ve inancının başlarının üzerinde yeri olduğunu anlattı.
  • 7

    ETNİK KİMLİK

    Kılıçdaroğlu, ''Biz olaya şöyle bakıyoruz; o etnik kimliğiyle, inancıyla, düşüncesiyle bir insandır ve Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. O insanı kucaklayacağız'' dedi.
  • 8

    MAĞDURDULAR...

    AK Parti'nin, mağdur edebiyatı yaptığını ileri süren Kılıçdaroğlu,''Bunlar bir mağdur edebiyatıdır yapıyorlar, gidiyor. Bunlar mağdur değil, bunlar mazlum da değil. Bunlar önce mağdur oldular, şimdi zalim olmaya başladılar. Şimdi halkı, sizi ezmeye başladılar'' dedi.
  • 9

    OY ALIR SIRTLARINI DÖNERLER

    Kılıçdaroğlu, ''Bizi bölmeye çalışanlara, bizi ayıranlara, bizim en temiz duygularımızı sömürenlere asla ve asla inanmayın. Onlar ayırım yaparlar, sizin oylarınızı alır sonra size sırtlarını dönerler. Biz ayrım yapmayacağız. Bize oy veren, vermeyen herkese hizmet etmeyi de namuslu bir görev kabul edeceğiz. Bu ülkenin aydınlık günlere ihtiyacı var. Bu ülkede barış rüzgarları esmeli, hep beraber kardeşçe kucaklaşmalıyız'' diye konuştu.
  • 10

    SORULARI YANITLADI

    Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum'daki programının ardından Vadi Restoran'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''medyanın kendisine yönelik ilgisini eleştirmesi hakkında'' değerlendirmesini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın CHP kurultayının ardından ezberi bozulan siyasetçilerin arasında yer aldığını öne sürdü.
  • 11

    BAŞBAKAN SİNDİRMELİ!

    Kılıçdaroğlu, ''Bence Sayın Başbakan'ın CHP'deki değişimi önce hazmetmesi, içine sindirmesi gerekiyor. Demokrasinin, CHP'nin içinde nasıl var olduğunu görmesi gerekiyor. Daha sonra, daha serin kanlı bir ortamı yakaladığında Sayın Başbakan bize yönelik de eleştirilerini yapabilir. Ama şu andaki eleştirileri fazla duygusal. Aklın değil de duygusallığın getirdiği eleştiriler var. Kullandığı bazı sözcükleri zaten sözlüklerde de bulamıyoruz'' dedi.
  • 12

    SARGÜL'LE TEMASIM OLMADI

    ''Solda birlik'' arayışı kapsamında TDH lideri Mustafa Sarıgül'le bir görüşmesinin olup olmadığının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, Sarıgül'le herhangi bir temasının olmadığını söyledi. Sarıgül'ün kendisini kutlamak için aradığını, ancak henüz bir görüşme yapmadıklarını bildirdi.
  • 13

    KOLTUK İSTEYENLER GELMESİN!

    Kılıçdaroğlu, ''Biz, makam beklemeyen, unvan beklemeyen, halka hizmet etmeyi temel ilke edinen herkesi CHP çatısı altına bekliyoruz. Ama 'ben geleceğim, şu koltuğu vereceksin' diyen kişilerin CHP'ye gelmelerine gerek yok'' yanıtını verdi. Bir gazetecinin, Sarıgül'ün bu şekilde bir talebinin bulunup bulunmadığını sorması üzerine de Kılıçdaroğlu, kendisinin Sarıgül'le görüşme imkanının olmadığını hatırlattı.
  • 14

    GÜRSEL TEKİN

    Bir gazetecinin Parti Meclisi (PM) Üyesi Gürsel Tekin'in bundan sonraki görevine ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, CHP'deki herkesin çok değerli olduğunu belirtti. Herkesin her konumda parti için çalışmak durumunda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Sayın Tekin de bizim için çok değerlidir. PM'de bir seçim yapıldı. Oy birliğiyle çıkan bir karar var. Ben, parti içi sorunların medya aracılığıyla tartışılmasını uygun görmüyorum. Sayın Tekin'le her zaman her yerde sıklıkla konuşuyoruz. İstanbul'da çok değerli hizmetler verdiğini, vermeye devam ettiğini, PM'de de çok önemli hizmetler vereceğine inanan birisiyim'' diye konuştu.
  • 15

    ONUN KÜSMESİ BİZİ ÜZER

    CHP lideri, Tekin'in, PM üyeliğinden istifa edeceğine yönelik birtakım söylemlerin olduğunun hatırlatılması üzerine de Tekin'in PM üyesi olduğunu ve CHP'ye önemli hizmetler verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Onun küsmesi, küstürülmesi en azından bizi de üzer'' dedi.
  • 16

    TEKİN'LE GÖRÜŞME

    Tekin'in yeniden İstanbul İl Başkanlığı için aday olması durumundaki tepkisinin ne olacağının sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ile görüşmesi gerektiğini, kendisinin böyle bir talebinin olup olmadığını bilmediğini belirtti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız