Mahmud Abbas TBMM'de

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BM'de Filistin'e 'üye olmayan gözlemci devlet' statüsünün verilmesinden sonra ilk yurt dışı gezisini Türkiye'ye gerçekleştirdi.

Haberler 10.12.2012 - 23:38

  • 1

    Mahmud Abbas TBMM'de

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BM Genel Kurulu'nda Filistin'e 'üye olmayan gözlemci devlet' statüsünün verilmesinden sonra ilk yurt dışı gezisini Türkiye'ye gerçekleştirdi.
  • 2

    Mahmud Abbas TBMM'de

    Abbas, TBMM Genel Kurulu'nda, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Kanunu Tasarısı görüşmeleri sırasında milletvekillerine hitap etti.
  • 3

    Mahmud Abbas TBMM'de

    Yaklaşık 10 dakika süren konuşması tüm milletvekilleri tarafından ayakta alkışlanan Abbas'a, Başbakan Erdoğan arabasına kadar eşlik ederek uğurladı.
  • 4

    Mahmud Abbas TBMM'de

    Ababs'ın konuşmasından:

    BM'de yeni statünün kazanılmasının ardından ilk resmi ziyareti kardeş Türkiye'ye yapmam garipsenecek bir durum değil. Çünkü bizim Kudüs-ü Şerif'i koruyan ve çevreleyen duvarlar, Osmanlı-Türk duvarlarıdır ve oraya giren kapılar da yine Osmanlı-Türk kapılarıdır.
  • 5

    Mahmud Abbas TBMM'de

    Burada Filistin halkı adına Türkiye'ye, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na, Hükümetine ve halkına, Filistin davasına vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum.
  • 6

    Mahmud Abbas TBMM'de

    Bugün bizler barışa bir fırsat tanımak istiyoruz. İsrail'i üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmeye çağırıyoruz. Üzerine düşen görev, yerleşim yerlerinin genişletilmesini durdurması, tutukluları serbest bırakması ve 2008'de durdurulan müzakerelere belli bir takvim içinde geri dönmesidir.

    10 Aralık 2012 tarihini asla unutmayacağım. Filistin halkı da bugünü tarihi bir gün olarak belleklerinde anacaktır. Çünkü Filistin Devleti'nin (BM'de üye olmayan gözlemci devlet olarak) resmi olarak tanınmasından sonra ilk ziyaretimi buraya yapmış bulunuyorum.
  • 7

    Mahmud Abbas TBMM'de

    Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Bize bütün sunmuş olduğunuz bütün ekonomik, diplomatik ve politik destekten dolayı minnettarım. Son olarak, Gazze ablukasını kırmak için hayatlarını feda eden Türk ve Filistin şehitlerini rahmetle anıyorum.''
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız