Manzara çöplerin gölgesinde kaldı

Turizm merkezi Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ni kuşbakışı gören Seyir Terası çöplerle doldu. Sahil manzarasını izlemek için bölgeye giden turislerin bıraktığı çöpler, kirliliğe neden oldu. Uzmanlar duruma tepki gösterdi.

Haberler İHA 25.02.2024 - 07:20

  • 1
    Her yıl milyonlarca turist ağırlayan seyir terası çöplerle doldu.

    Burası Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Antalya'nın Konyaaltı Sahili.
  • 2
    Sahili kuş bakışı gören seyir terası, turistlerin uğrak mekanlarından. Ancak ziyaretçiler, manzara için çıktıkları Seyir Terası'nın etrafına çöplerini bırakıp gidiyor.

    Uçurum kenarındaki çöpler, hem bölgeyi hem de denizi kirletiyor.
  • 3
    Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Bu burdan atılırken nihayetinde denize atılıyor. Aşağısı deniz, deniz çöplük. Bizim için deniz başka bir anlam ifade etmiyor. Tüm şehrin kirliliği, tüm insanların yaptığı her türlü kirlilik bu denize gidiyor." diyerek tepki gösterdi.
  • 4
    Kirliliğe, hem çevreciler, hem de uzmanlar tepkili. Gökoğlu, "Şimdi belediyenin insanı gelip burayı temizlerken bu temizliği yapan kişinin hayatı da riske girmiş oluyor. Burda bakın falezin tam kenarı burası burası bir uçurum." dedi.
  • 5
    Uzmanlar, temizlik konusunda, turistlerin daha hassas davranması için çağrıda bulunuyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız