Reina saldırganının ilk ifadeleri

Reina saldırısını gerçekleştiren teröristin, resmi ifade alma işlemine başlanmadı ancak polisin yaptığı ilk mülakatta Rakka'dan aldığı emir doğrultusunda, ilk hedefinin Taksim olduğu öğrenildi.

Haberler NTV Haber 18.01.2017 - 04:03

  • 1
    Yılbaşı gecesi Reina'ya düzenlenen terör saldırısının faili Abdulkadir Maşaripov, halen Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor.
  • 2

    İFADE ALMA İŞLEMİ BAŞLAMADI

    Dün Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen teröristin, resmi ifade alma işleminin henüz başlamadığı öğrenildi. Ancak polisin yaptığı ilk mülakatta terörist ve saldırıyla ilgili bazı bilgilere ulaşıldı.
  • 3
    Afganistan’da El Kaide kamplarında silahlı eğitim aldığı, daha sonra DAEŞ’e geçtiği belirlenen terörist,  hedefi nasıl seçtiklerini şöyle anlattı:
  • 4

    "İRAN ÜZERİNDEN GELDİM"

    “Geçtiğimiz yıl ocak ayında Suriye’deki savaşa katılmam için aldığım talimat üzerine İran üzerinden Türkiye’ye geldim. Konya’ya yerleştim. Konya’da bulunduğum sırada Rakka’dan talimat geldi. Yılbaşı gecesi Taksim’de eylem yapmam talimatı verildi."
  • 5
    "Taksim’de yaptığım keşif görüntüsünü gönderdim. Taksim’de mutabık kalındı. Yılbaşı akşamı Taksim’e geldim ancak çok yoğun önlem vardı. Eylemi yapmak mümkün görünmüyordu. Bana talimatı veren kişiyle yeniden temas kurdum. Aramızda Taksim’in eylem için uygun olmadığı kanaatine vardık."
  • 6

    "EVDEN SİLAHI ALARAK REINA'YA GİTTİM"

    Eylemin Taksim'de yapılmasından vazgeçilmesinin ardından, yine daha önceden belirlenmiş hedefler arasında olan, Reina'nın seçildiği ve eylemin burada gerçekleştirilmesine karar verdildiği öğrenildi. Zanlı kararın alınmasının ardından taksiyle Zeytinburnu’na giderek kaldığı evdeki silahı alarak eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız