Türk askeri Münbiç'in dış mahallelerine girdi (Münbiç'ten ilk kareler)

ABD ile uzlaşma çerçevesinde Türk askeri Münbiç'in dış mahallelerine girdi. Türk askerlerinin dış mahallelerde devriye faaliyeti başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Münbiç'te şu anda devriye gezme olayı başladı" açıklaması yaptı. Çavuşoğlu da, "Askerlerimiz Münbiç'in içine de girecek" dedi. Münbiç'teki devriye faaliyetiyle ilgili TSK'dan açıklama yapıldı.

Haberler NTV Haber 18.06.2018 - 17:52 Son Güncelleme : 18.06.2018 - 19:35

  • 1

    Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı askerler, Dadak köyü bölgesinde ve Sacu nehri boyunca görüldü.

    Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından bağımsız devriye faaliyetlerine başlandığı bildirildi.

    Türk askeri henüz tam olarak Münbiç'e girmedi. Mutabakat çerçevesinde yapılacak ortak devriye görevi için hazırlık yapılıyor. 

  • 2

    Bu faaliyetler çerçevesinde Sacu nehri hattı boyunca ortak devriye koordinasyon faaliyeti gerçekleştirildi.

    Türk ve Amerikan askerlerinin bugünkü faaliyeti sona erdi. Ortak devriye koordinasyon faaliyetlerinin önümüzdeki günlerde Münbiç'in batısında ve kuzeyinde çeşitli yerlerde yinelenecek.

  • 3

    CUMHURBAŞKANI: MÜNBİÇ'TE DEVRİYE GEZME OLAYI BAŞLADI

    Türk askerinin Münbiç'in dış mahallerinde devriye faaliyetlerine başlamasıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Münbiç'te şu anda devriye gezme olayı başladı" dedi.
  • 4

    BAŞBAKAN YILDIRIM: TÜRK ASKERİ MÜNBİÇ'TE GÖREVE BAŞLADI

    Başbakan Binali Yıldırım da, Türk askerinin bugün Suriye'de Menbiç bölgesinde göreve başladığını söyledi. 

    Başbakan Yıldırım, "Bugün itibarıyla askerimiz Münbiç'te de göreve başladı. Oradan da bu terör unsurlarını temizlemek için çalışmaları Amerika ile yapıyorlar" dedi. 

  • 5

    ÇAVUŞOĞLU: FIRAT KALKANI-MÜNBİÇ ARASINDA DEVRİYE GÖREVİ BAŞLADI

    Türk askerlerinin Münbiç'te devriye faaliyetine başlamasıyla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şimdi Fırat Kalkanı bölgesi ile Münbiç bölgesi arasına askerlerimiz girmeye başladı. Devriye gezmeye başladılar. Münbiç içine de girmeye başladılar. Bu süreçte YPG'liler Münbiç'ten çıkartılacak" dedi. 

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Münbiç kısa sürede terörden temizlenecek. Aşama aşama amacımız YPG kontrolündeki bölgeleri istikrara kavuşturmak."
  • 6

    TSK'DAN MÜNBİÇ AÇIKLAMASI

    TSK'nın Münbiç açıklamasında ise şöyle denildi: 

    "Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanmıştır."

  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız