90'larda her şey çok farklıydı

Şimdi bir zaman tüneline girip 20 yıl öncesine gittiğinizi düşünün... MC Hammer müziğin en popüler ismi, mp3 ya da divx gibi kelimeler hayatımızda yok...

Haberler 13.04.2011 - 17:00

  • 1

    90'larda her şey çok farklıydı

    Şimdi bir zaman tüneline girip 20 yıl öncesine gittiğinizi düşünün... MC Hammer müziğin en popüler ismi, mp3 ya da divx gibi kelimeler hayatımızda yok, MTV ve oradaki videoklipler devrim olarak görülüyor.

    Ne Facebook ne de Twitter kullanıyoruz, Julia Roberts 'genç yetenek', Bruce Willis hâlâ Demi Moore ile evli ve saçları var, Moore'sa şimdikinden daha yaşlı...

    İşte dergi kapaklarıyla 1991...
  • 2

    Time

    'Körfez Savaşı: Saddam'ı izlemek'

    Birinci Körfez Savaşı Saddam'ı yıkamadı ama 11 Eylül'ün ardından 20 Mart 2003'te Irak'ta kitle imha silahları olduğunu öne sürülerek ülke işgal edildi. Sonrasında kitle imha silahı bulunamadı ancak Saddam 30 Aralık 2006 günü sabaha karşı 04:55'te asılarak idam edildi.
  • 3

    Cosmopolitan

    Bu yılın Oscar adaylarından 'The Kids Are All Right' filminde maço bir lezbiyeni canlandıran Annette Bening'i bu haliyle tanımak oldukça güç.
  • 4

    PC Notice

    Kafanız mı karıştı: İlk kişisel bilgisayarı seçmek

    Sadece '40 MB sabit disk?' sorusu bile bugünle aradaki farkı anlatmak için yeterli...
  • 5

    People Weekly

    Luke Perry, 90210'daki asi karakteriyle 'Bugünün James Dean'i diye tanıtılıyordu. Bir süre daha 'genç kızların sevgilisi' olarak anılan aktör, diziden sonra hiçbir zaman eski şöhretine ulaşamadı, hâlâ bazı dizi ve filmlerde küçük rollerde yer almaya devam ediyor.
  • 6

    People Weekly

    '1991'in en iyi ve en kötü giyinenleri'

    Seçmesi güç: Madonna'nın sutyeni, Oprah'ın basmaları ve Jason Priestley'nin tişört üstü altın kolyesi...
  • 7

    Rolling Stone

    'Terminator 2' ile kariyerinin ve şöhretinin zirvesindeki Arnold Schwarzenegger Rolling Stone'nun kapağında 'büyük başarı' başlığıyla yer aldı.

    Kuşkusuz Schwarzenegger'ın başarısında bir botu oynuyor olmasının payı da büyüktü. 2003'te Kaliforniya valisi seçildi. Başkan olmasından korkulan Avusturyalı vücutçu, dönemindeki etik ihlalleriyle ABD'nin en kötü 11 valisinden biri seçildi. Şu günlerde sinemaya dönmeye hazırlanıyor.
  • 8

    Glamour

    'En sevilesi sevgililer... En öpülesi dudaklar... En seksi seks tavsiyeleri...'

    Glamour'ın 'sevgi kelebekleri' özel sayısı gibi gözüken bu kapağın daha şaşırtıcı yanıysa Naomi Campbell'ı en sevimli hallerinden biriyle görmemiz. Manken şöhretini hâlâ koruyor ancak artık daha çok asistanını, şoförünü ve gazetecileri dövmesiyle anılıyor.
  • 9

    US

    140 milyon dolarla Hollywood'un en büyük servetine ve en büyük ağzına sahip olan yıldızı Julia Roberts kocaman gülümsemesiyle '30 yaşın altındaki Hollywood yıldızları' konulu sayının kapağında...

    Aynı sayıda Kiefer Sutherland, Demi Moore ve Christian Slater gibi ünlüler de yer alıyor.
  • 10

    Vanity Fair

    Demi Moore'un sonraki 20 yıl boyunca defalarca kopyalanan hamile pozu
  • 11

    People

    'Oprah: Bir daha asla diyet yapmayacağım'

    Sibel Can için de benzeri bir durum yıllarca söz konusu oldu, bu sorun asla bitmedi.
  • 12

    Newsweek

    'Erkekler aslında ne ister: davul, ter ve gözyaşı...'
  • 13

    Cosmopolitan

    Cosmopolitan için dünya 20 yıl önce de aynıydı

    'Hoş evli kadınların fantezisi -Edepsiz ama normal'
  • 14

    Vogue

    'Renkli ve kendinden emin: Yeni bir nesil, Kennedy kadınları'
  • 15

    Seventeen

    Christian Slater: Ona bayılıyoruz!

    (Üzgünüz Slater... Artık 17 yaşındakiler Justin Bieber'a bayılıyor!)
  • 16

    Sports Illustrated

    Sports Illustrated'ın meşhur 'mayo' sayılarından biri...

    Artık bu mayolar Lady Gaga ve Hande Yener tarafından sahne elbisesi olarak kullanılıyor.
  • 17

    US

    'Geleceğe Dönüş' serisini bir yıl önce tamamlamış Michael J. Fox dergiye "Şımarık mıyım? Kesinlikle evet!" diyor.

    Fox şimdi 50 yaşında, Parkinson hastalığına yakalandıktan sonra hareket etmekte ve konuşmakta zorlanmaya başladı. Birkaç diziye konuk olmak dışında oyunculuğu bıraktı.
  • 18

    Sports Illustrated

    Sports Illustrated'ın kapağındaki isim Shaquille O'Neal...

    Basketbolcu Louisiana State Üniversitesi'nde kolej kariyerinden sonra 1992 NBA Seçmeleri'nde Orlando Magic tarafından 1. sırada seçildi. Şu anda NBA liginin en yaşlı oyuncusu...
  • 19

    Hit Songwords

    MC Hammer'ı 90'larda doğanlar muhtemelen hatırlamıyor ama siz 'U Can't Touch This'i mutlaka hatırlarsınız. Şarkının Türkçesi grup Vitamin tarafından 'Dokundur (elle)' adıyla seslendirilmişti.

    Kapakta sol üstte Roxette yer alıyor. Grup da popülerliğini artık o kadar yitirdi ki bu yaz konser vermeye Türkiye'ye geliyor...
  • 20

    Premiere

    Kapakta 'Peter Pan' sendromlu Spielberg ve Peter Pan filmi 'Hook'un yıldızları Robin Williams ile Dustin Hoffman var.
  • 21

    Doll Reader

    'Yılın oyuncak bebekleri: Fransız moda bebekleri'

    Katil oyuncak bebek Chucky'nin üçüncü filmi Child's Play 3'ün aynı yıl yapılmış olması tesadüf olabilir mi? Ama bu bebekli kapak kesinlikle Chucky'den daha korkunç..
  • 22

    Interview

    'Zorba değil: Sean Penn'

    1991'de yönetmenliğe de başlayan aktör 2003'te ve 2008'de 'en iyi erkek oyuncu' Oscar'ını aldı, aradan geçen zamanda 4 film daha çekerek yönetmenlik kariyerini de sağlamlaştırdı.
  • 23

    WOW!

    'Neil Patrick Harris: Onu gerçekten tanıyor musunuz?'

    O yıllarda çocuk doktoru oynadığı diziyle tanınan Harris, bugün 'How I Met Your Mother'da çapkın Barney karakterini oynuyor.
  • 24

    TV Guide

    Kapakta Türkiye'de 'Evimiz Hollywood'da adıyla yayınlanan 'Beverly Hills, 90210' dizisinin Brenda'sı Shannen Doherty var.

    Doherty diziden ayrıldığında hayranlar 'I hate Brenda' (Brenda'dan nefret ediyorum) tişörtleriyle gezmeye başlamıştı. 2008'de dizi yeniden çekildi, eski ilgiyi görmese de 3 sezondur yayınlanmaya devam ediyor.
  • 25

    People Weekly

    '1991'in en güzel 50 insanı: Julia Roberts, Mel Gibson, Michael Jordan, Chynna Phillips' Aradan geçen zamanda Mel Gibson, 'The Passion of the Christ'la Yahudileri kızdırmakla kalmayıp kucağında bebeğiyle duran sevgilisi Oksana Grigorieva'yı döverek herkesin nefretini kazandı. Gibson, yakında gösterime girecek 'Hangover 2'den de ekbin itirazları üzerine çıkarıldı.
  • 26

    Newsweek

    Wesley Snipes ve Annabella Sciorra'nın başrollerini paylaştığı Spike Lee imzalı romantik komedi 'Jungle Fever' o dönemlerde bir tabu olan farklı renkten bir kadın ve erkeğin aşkını konu alınca Newsweek'e kapak olmuştu.

    Oysa bugünlerde benzeri ilişkilerin yer almadığı bir film ya da dizi bulmak bile güç.
  • 27

    People

    '1991'in en çekici insanları: Julia Roberts ve Luke Perry'
  • 28

    National Enquirer

    'Amerika güzeli estetikli çıktı'

    Güzellik yarışmaları her zaman gündemdeydi. Ancak Türkiye 'güzellik yarışmasıyla haber spikeri seçen ilk ülke' olarak tarihe geçti.
  • 29

    Rolling Stone

    "1991'in seksisi: Winona Ryder"

    Aktris hâlâ popüler ama anlaşılan artık o kadar genç ve çekici değil... Ryder'a geçtiğimiz yılın favori filmlerinden Black Swan'da Kuğu Gölü'nün yeni sezonda değiştirilmeye karar verilen başbalerini Beth MacIntyre rolü verildi.
  • 30

    Cosmopolitan

    'Mükemmel bir seks partneri bulmanın korkunç tehlikesi'

    Mükemmel bir seks partnerinin ne tehlikesi olabilir ki?
  • 31

    People Weekly

    'TV'nin cesur ikilisi: Regis & Kathie Lee' 1991'in sivri dilleriyle ünlü TV sunucuları Ammerican Idol jürisi Simon Cowell'ın acımasızlığının gölgesinde kaldı. Ekol ülkemizde de Armağan Çağlayan, Batuhan Piatti ve Oray Eğin gibi jüri üyeleri tarafından devam ettirildi.
  • 32

    Rolling Stone

    O yıllarda "21. Cadde" ve "Edward Scissorhands" ile yeni yeni şöhretle tanışan Johnny Depp bu kapakta 28 yaşında. Depp'in 'tatlı heyecan' olarak anıldığı dergide 'Ice Ice Baby' ile tek şarkılık şöhret yaşayan Eminem'in atası beyaz rapçi Vanilla Ice ve Nick Cave ve grubu The Bad Seed de yer alıyor.
  • 33

    TV Guide

    Bu kapaksa 1991 Mayıs'ında başlayacak yeni bir dizinin müjdesini veriyor: Dinosaurs...

    Buzdolaplı TV'li modern dünyada yaşayan bir dinozor ailesini anlatan komedi dizisinde evcil hayvan olarak vahşi hayvanlar beslwniyordu ve etraftaki insanların hepsi mağara adamıydı. Şimdi inanması belki güç ama 'Dinosaurs' 4 yıl ve 65 bölüm sürdü.

    142 sayfalık 'Yaprak Dökümü' romanının TV uyarlamasının 174 bölüm ve 4 yıl sürdüğü düşünülürse bu o kadar şaşırtıcı olmayabilir.
  • 34

    YM (Young & Modern)

    Göğüsleri ve kötü şarkılarıyla 90'ların en ünlü figürlerinden biri de Paula Abdul'dü: 'Sus ve dans et' kızı oturup konuştu
  • 35

    Bam

    'Nirvana 91'in en iy çıkış yapan grubu 92'yi atlatabilecek mi?'

    1992 yılında Nirvana, MTV Video Müzik Ödülleri'nde 'en iyi yeni grup' ve 'en iyi alternatif klip' ödülüne aday gösterilerek tırmanışa geçti. Ancak 1994'te solist Kurt Cobain intihar etti ve grup dağıldı.
  • 36

    Vanity Fair

    'Bruce Willis saldırıların intikamını alıyor'

    Giorgio Armani tasarımlarıyla poz veren aktörün fotoğrafları Annie Leibovitz'e ait. Kapağın konusu ise bulvar basınının saldırılarından bıkan Willis'in intikamı.
  • 37

    Good Housekeeping

    'Oprah Oprah'ı anlatıyor' (?!)
  • 38

    GQ

    'Öldüren Cazibe: Matt Dillon'

    Aktörün 1987 tarihli 'Fatal Attraction' filmine bir gönderme yapılıyor. O yıllarda 'sorunlu genç' rolleriyle tanınan oyuncu, artık 'suça meyilli polis' rollerinin adamı...
  • 39

    Time

    'Bir yönetmen doğuyor: Jodie Foster'

    Foster da 1991'de ilk filmini çekmişti. Aktris bu yıl Mel Ginson'la başrolleri paylaştığı ve yönetmenliğini yaptığı 'Beaver' adlı filmle gündemde...
  • 40

    Rolling Stone

    'Pee Wee Herman'ı kim öldürdü?'

    Paul Reubens'ın tiplemesi 80'lerin ikinci yarısında ve 90'ların başlarında oldukça popülerdi. Hâlâ karakteri devam ettirmeye çalışan Reubens 'The Pee Wee Herman Show'u son olarak bu yıl Broadway'de oynadı.
  • 41

    Vogue

    'Cinsellik politikası, baştan çıkarma ve tecavüz arasında'
  • 42

    TV Guide

    Bay Blackwell seçiyor: TV'nin en iyi ve en kötü giyinenleri

    Kapağa bakınca iyi giyineni bulmak güç...
  • 43

    People Weekly

    'Televizyonun en seksi ergenleri' Yine 'Beverly Hills, 90210' dizisiyle ilgili bir kapak. Ancak bu kez dizinin üç başrol oyuncusu bir arada...

    Bugün 18 yaşın altındakiler için yapılan 'seksi' göndermeleri pedofiliyi tetiklediği nedeniyle büyük tepkiyle karşılanıyor, o ergenler 20'li yaşlarda gençler olsa bile...
  • 44

    Jet

    'Beyaz aileler siyah çocuk evlat edinmeli mi?'
  • 45

    GQ

    'Kurt Russell ateşle oynuyor'
  • 46

    People Weekly

    'Bonanza'nın küçük Joe'su Michael Landon 1 Temmux 1991'de pankreas kanserine yenik düştü. Landon, 1959-1973 yılları arasında yayınlanan dizinin 430 bölümünün 429'unda oynamıştı.
  • 47

    Esquire

    'Yeni samimiyette sağ kalma rehberi'
  • 48

    Jet

    'Mariah Carey neden beyaz görünüp siyahi bir gırtlağa sahip olduğunu anlatıyor'
  • 49

    Entertainment Weekly

    'Hammer(çekiç)! Popun en hırslı adamına dokunamazsınız'
  • 50

    Cat Fancy

    'Sorumlu kedi sahipleri için bir dergi' diye duyurulan derginin Ekim 1991 gündemi:

    'Artık korku yok: Korkmuş bir kediye nasıl yardım edersiniz?'
    'Kedinizi kolay taramak için temel ipuçları'
    'Garip ama gerçek kedi hikayeleri'
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız