Banyo yaparken saçınıza zarar veren 5 alışkanlık

Banyo yaparken tekrarlanan yanlış uygulamalar, saçlarınızın zarar görmesine yol açabilir. İşte daha canlı ve sağlıklı saçlar için uzak durmanız gereken banyo alışkanlıkları...

Haberler ntv.com.tr 24.03.2022 - 07:12 Son Güncelleme : 24.03.2022 - 07:57

  • 1

    HER BANYODA SAÇI ŞAMPUANLAMAK

    Her gün yıkanan biriyseniz banyoya her girdiğinizde saçınızı da bedeniniz gibi yıkamak istiyorsunuzdur. Ama her banyoda saçınıza şampuan sürmek, saç derinizin kurumasına veya tahriş olmasına yol açabilir. Saç derisinin ürettiği yağın azalması, saçlarınızın parlak görünümüne zarar verir.

  • 2

    ÇOK SICAK SUYLA YIKANMAK

    Yorgun bir günün ardından sıcak suyla gevşemek gibisi yok. Ama çok sıcak suyun saçlarınıza zarar verdiğini unutmayın. Sürekli olarak sıcak suyla saçlarınızı yıkamak, saçlarınızın cansız ve donuk görünmesine yol açar. Sıcak su ayrıca saç derisinde bulunan doğal koruyucu yağ katmanına da zarar verir, bu da saç derisinin kaşınmasına ve saç derisinde yaralar oluşmasına neden olabilir.

  • 3

    BANYODAN ÖNCE SAÇINIZI TARAMAMAK

    Muhtelemen saçınızı banyodan sonra yıkıyorsunuzdur. Oysa banyodan önce taramak, saçınızın birbirine dolaşmasını önler. Böylece şampuanlayıp duruladıktan sonra havluyla nazikçe kuruladığınız saçınız çok daha rahat açılacak ve gereksiz saç kayıpları yaşamayacaksınız. 

  • 4

    TIRNAKLARINIZLA SAÇ DERİSİNİ KAZIMAK

    Tırnaklarınızla sertçe saç derisini kazımak rahatlatıcı gelebilir ama saç deriniz hassas ve zayıf olduğu için, tırnak darbeleri derinin tahriş olmasına ve hatta iltihaplanmasına yol açabilir. Bunun yerine parmak uçlarıyla yapacağınız yaklaşık 3 dakikalık nazik bir masaj saç derinize iyi gelecektir.

  • 5

    SAÇLARI YETERİNCE DURULAMAMAK

    Hafif yağan yağmuru taklit eden duş başlıklarını kullanmak kesinlikle rahatlatıcı hissettirir, ancak saçınızı durularken daha yüksek su basıncını tercih etmek daha iyi olur. Saçınızda şampuan ya da saç kremi artıklarının kalması, deri üzerindeki gözeneklerin tıkanmasına yol açabilir. Soğuk su saçınızı kurutmadığı ve daha uzun süre parlak ve canlı kalmasına yardımcı olduğu için, saçınızı 1-2 dakika durulamaya ve su sıcaklığını düşürmeye özen gösterin.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız