Caitlyn Jenner, Donald Trump desteğini çekti

Kim Kardashian’ın üvey babası, Kylie Jenner ve Kendall Jenner’ın öz babası trans birey Caitlyn Jenner, 'translara bitmeyen saldırıları' nedeniyle seçim döneminde ABD Başkanı Donald Trump'ı desteklemesinin hata olduğunu söyledi.

Haberler 26.10.2018 - 11:41

  • 1

    Kim Kardashian’ın üvey babası, Kylie Jenner ve Kendall Jenner’ın öz babası olan ve 2015 yılında cinsiyet değiştirme ameliyatı geçiren Caitlyn Jenner, 'translara bitmeyen saldırıları' nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump'tan desteğini çekti.

  • 2

    Eski olimpik atlet ve TV yıldızı olan trans aktivist Caitlyn Jenner, ABD başkanlık seçimleri süresince Trump’ı desteklediğini açıkça belirtmişti. Trump’ın trans bireyleri 'siyasi piyon' olarak kullandığını öne süren Jenner, başlangıçta Trump'ın yanında saf tutmasının bir hata olduğunu kabul etti.

  • 3

    Trump'ın trans haklarını sürekli olarak ihlal ettiğini söyleyen Jenner, Trump'a olan desteğini çektiğini açıklasa da Trump yönetimiyle birlikte çalışma imkanı konusunda umutlu olduğunu belirtti.

  • 4

    Washington Post gazetesine bir makale yazan Jenner, "Gerçekte olan şey, trans topluluğunun bu başkan tarafından sürekli saldırıya uğraması" dedi.

  • 5

    Hükümetin toplumsal cinsiyetin biyolojik ve sabit olduğunu resmen karara bağlamaya hazırlandığına yönelik haberlerin ardından Trump eleştirilerin odağındaydı.

  • 6

    Bu değişikliğin transların haklarının tanınmasını kolaylaştıran geçmiş politikaların sonlanması anlamına geleceğini ve toplumsal cinsiyeti insanların doğuştan sahip olduğu cinsel organa indirgeyeceğini düşünenler Trump’a tepki gösterdi.

  • 7

    Jenner, "Ulusumuzun lideri halihazırda marjinalleştirilmiş ve varlık mücadelesi veren topluluğumuza saygı göstermedi. O insanlığı reddetti, onurumuza hakaret etti” ifadesini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız