Doğada 25 gece

Muhteşem kelimesini fazlasıyla hak eden ekolojik otellerde uyku tulumu ve soğuk duşu işin içine sokmadan doğa ile bütünleşin... National Geographic dergisi, Temmuz sayısı ile birlikte verilen National Geographic Traveller ekinde, doğanın kollarındaki 25 konaklama yerini inceledi.

Haberler 06.07.2013 - 12:41

  • 1

    Doğada 25 gece

    Muhteşem kelimesini fazlasıyla hak eden ekolojik otellerde uyku tulumu ve soğuk duşu işin içine sokmadan doğa ile bütünleşin... National Geographic dergisi, Temmuz sayısı ile birlikte verilen National Geographic Traveller ekinde, doğanın kollarındaki 25 konaklama yerini inceledi.

    (Yazı: Costas Christ)
  • 2

    Guatemala-Laguna Lodge

    Atitlán Gölü’nün puslu volkanlar ve Maya köyleriyle dolu sahillerinde kurulmuş Laguna’nın altı süiti, kerpiç tuğlalar, nehir taşı, parlak renklerde işlenmiş huipiller (Maya kadınlarının giydiği tunik) ve elde eğrilmiş yünden battaniyeleri zarif bir biçimde bir araya getiriyor. Yemekler organik, taze ve etsiz. Hoş kokulu kahve, mekânın bahçelerinde yetişiyor ve yerinde kavruluyor. Otel tarafından kurulan 40 hektarlık doğa rezervi kıyıdan 400 metreye yükseliyor. Endemik kuş türlerine ev sahipliği yapan ve içinden Maya patikaları geçen türünün son örnekleri tropikal ormanlar gölü kuşatıyor. Adrenalin meraklıları sarp kayalardan derin sulara atlayabilir. 6 oda; 240 dolardan başlayan fiyatlara kahvaltı ve Panajachel’e deniz yoluyla gidiş–geliş transfer dahil.
  • 3

    Meksika-Hacienda Santa Rosa

    Aile mülkiyetindeki özenle restore edilmiş plantasyon binası, Yucatán Yarımadası’ndaki Mérida sömürge kentinin 70 kilometre güneyinde bulunuyor. Santa Rosa, çevre korumacılık ve yöredeki Maya kadınları için küçük çaplı işletmeler geliştirilmesini doğrudan desteklemek gibi toplumsal projeleri birleştiriyor. Köydeki zanaatkârlarla zaman geçirin, tavuk pibil gibi Maya yemeklerinin tadına bakın, gözden uzak sularda yüzün ve mekândaki botanik bahçesini keşfedin. Büyük çiftliğin sisal üretim merkezi olarak bir önceki yaşamına selam çakan el yapımı hamaklar, öğle sonrasında uzun siestaları teşvik ediyor. 11 oda; fiyatlar 240 dolardan başlıyor.
  • 4

    Kenya-Eagle View Camp

    Vaha otelin gözlem terasında akşam içkinizi yudumlarken Koiyake Nehri su birikintisinde susuzluklarını gidermeye çalışan pür dikkat yırtıcıların ve ürkek avlarının kuş bakışı görüntülerini izleyebilirsiniz. Sürdürülebilir ahşap malzemeyle üretilmiş ve branda eklemeyle yapılmış dokuz çadır, yaban hayatla dolu, gözlerden ırak bir vadiden yükselen sarp kayalara özenle yerleştirilmiş. Ortak kabile topraklarından oluşan 20 bin hektarlık Mara Naboisho Koruma Alanı’nda Maasai rehberler doğa yürüyüşleri düzenliyor. Geceleri karıncayiyen ve Afrika lemuru gibi gece hayvanlarını görmek için şansınızı deneyin. Gündüzleri, komşu Masai Mara Ulusal Koruma Alanı’nda aslan, fil, gergedan, leopar peşinde koşun. 9 çadır süiti; 380 dolardan başlayan fiyatlara, üç öğün yemek, turlar ve yabanıl hayvanları görmek için yapılan yolculuklar dahil.
  • 5

    Peru-Inkaterra Reserva Amazónica

    Yağmur ormanı içinde ücra bir köşede bulunan otel, 20 yıldır sürmekte olan bir bilimsel araştırmayı destekliyor. “Peru, yeryüzünün ekolojik yaşam kuşaklarının üçte ikisinden çoğuna sahip ve bu biyolojik çeşitliliğin korunmasına yardımcı olmak da bizim görevimiz,” diye konuşuyor Inkaterra’nın kurucuları arasında yer alan yöneticisi Perulu José Koechlin. Burada, ahşap ve samandan yapılma havadar 35 kabinden ya da gözlerden ırak ağaç evlerden birinde kalabilirsiniz. Yerden yüksek ahşap Anaconda yolu, konukların suyla kaplı Aguajales bataklıklarını dolaşmasına olanak verirken, birçok tropik çift yaşamlıyı da gözler önüne seriyor (Inkaterra bugüne kadar beş yeni türün tanımlanmasını sağladı). Ormanın üstlerinde ilerleyen asma köprülü yürüyüş yolları, rengârenk kuşları ve 1266 bitki türünü, ağaçların tepelerine ulaşan yükseklikten görme olanağı veriyor. 35 kabin; minimum kalma süresi olan iki gece için 1084 dolar olan fiyatlara üç öğün yemek ve günlük geziler dahil.
  • 6

    Vietnam-Six Senses Con Dao

    Gömlek yok, ayakkabı yok, problem yok... Bu, binden fazla geri dönüştürülmüş antika ahşap panel dahil olmak üzere yeniden kullanılmış tik ağaçlarından inşa edilen cennet gibi Six Senses’ta günlük mantra olabilir. Tatil mekânı, çılgın Ho Chi Minh kentinden 45 dakika uçuş mesafesindeki Con Dao Ulusal Parkı içinde, birinci sınıf bir plajda. Yerel ve organik yemekler, plastik şişe kullanılmaması, biyolojik olarak ayrışabilen zararsız temizlik malzemeleri ve ürünleriyle sürdürülebilirlik ön planda. Rüzgâr sörfü, body boarding ve yelken, hemen kapı önünden başlayan aktiviteler. Ancak çoğu konuk, aktivite olarak özel villaları çevreleyen el değmemiş doğanın tadını çıkarmayı tercih ediyor. 50 oda; 580 dolardan başlayan fiyatlara kahvaltı dahil.
  • 7

    Polonya-Eco–Frontiers Ranch

    Burası toprağa dönerek sürdürülebilir bir hayat tarzı yaşamaya kafa yoran ya da bu deneyimin tadına bir yolcu olarak bakmak isteyenler için kurulmuş bir yer. Karpat Dağları’nda, Polonya’nın Slovakya ve Ukrayna sınırları arasındaki bir uzantıda kurulmuş olan kabin tipindeki odalar yedi kişiye kadar konaklama olanağı sunuyor. Çevresini, hâlâ kurtlar, ayılar ve vaşakların serbestçe dolaştığı Avrupa’nın en muhteşem yaban alanlarından biri sarıyor. Yaz aylarında Bieszczady Ulusal Parkı’nda rehberli doğa yürüyüşlerine gidin, kışın ise yürüyüş ayakkabılarını kar ayakkabıları ve kros kayaklarla değiştirin. Vejetaryen Polonya yemekleri günlük olarak sunuluyor. Geceleri Renewable Resources Bar’da ödüllü biraları deneyin. 2 oda; 63 dolardan başlayan fiyatlara kahvaltı dahil.
  • 8

    Endonezya-Misool Eco Resort

    Denizle taşınan ağaçlardan el işçiliğiyle inşa edilmiş 13 havadar bungalovdan oluşan bu ekolojik mekân, gidilecek yerden ziyade yapılan yolculuğun önemli olduğuna dair klişeyi alt üst ediyor: Endonezya’nın Raja Ampat takımadalarındaki bu ücra köşeye ulaşmak kolay değil ama orada olmak her şeye bedel. Güneydoğu Asya’nın ünlü Mercan Üçgeni’nde yer alan Misool, canlılarla dolup taşan bir sualtı dünyasını yakından görme olanağı veriyor. Burada bulunan balık ve mercan çeşitleri Amazonlar’daki kuş türlerinin sayısını geçiyor. Yöredeki köylere gitmek ve turkuvaz sularda kürek çekmek de seçenekler arasında. Ancak buraya gelmek, dalış ve şnorkel severler açısından hayatlarının yolculuğu olacak. 13 oda; 7 gece için (minimum kalış süresi) 5 bin 466 dolardan başlayan fiyatlara üç öğün yemek dâhil.
  • 9

    Güney Afrika-Bushmans Kloof Wilderness Reserve

    UNESCO korumasındaki Cape Floral bölgesi her eylülde çiçek türlerinin dünyada en yoğun bir araya geldiği yer. Dolayısıyla rengârenk. Doğa rezervine dönüştürülmüş asırlık bir çiftlik olan Bushmans Kloof, tehdit altındaki Cape Dağı zebralarına ve 10 bin yıllık San kaya resimlerinin bulunduğu arkeolojik alanlara ev sahipliği yapan 7500 hektarlık nadir doğal ortamları barındırıyor.
  • 10

    Güney Afrika-Bushmans Kloof Wilderness Reserve

    Ailesi adına rezervin yöneticiliğini üstlenen Güney Afrika doğumlu Toni Tollman, “Kendimizi, Bushmans Kloof’un kalıcı olmasına, ekolojik turizm, korumacılık programları ve toplumsal fayda getiren projelerle değerli mirasını koruma çalışmalarına katkıda bulunmaya adadık,” diyor. Gösterişli 16 oda ve özel bir villa günlük geziler için üs vazifesi görüyor ve Cape’in en iyi şaraplarıyla ateş başında keyif yapma olanağı sunuyor. 16 oda; 420 dolardan başlayan fiyatlara üç öğün yemek dahil.
  • 11

    Brezilya-Cristalino Jungle Lodge

    Mato Grosso’nun güneyindeki 11 bin 400 hektarlık orman rezervi, Cristalino’nun ferahlatıcı esintilerden ve doğal ışıktan en iyi şekilde yararlanacak şekilde tasarlanmış ahşap bungalovlarını çevreliyor. Sakin Cristalino Nehri kano, yüzme, doğa yürüyüşleri ve suda kendilerini rahat hisseden dev susamurlarından ağaç tepelerinde dolaşan yöreye özgü maymunlara kadar yaban hayatı gözlemi için bol olanak sunuyor. Amazonlar’ın tür açısından zengin bu köşesinde tanımlanmış 550’den fazla kuştan bazılarını izlemek ve dünyanın en büyük ormanının manzarasını ağaç tepelerinden görmek için elli metrelik gözlem kulelerinden birine tırmanın. 16 oda; 630 dolardan başlayan fiyatlara üç öğün yemek ve keşif gezileri dahil.

    Doğayla iç içe olan diğer konaklama yerlerini incelemek için National Geographic Temmuz sayısı ile birlikte Traveller ekini almayı unutmayın...
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız