En karizmatik 100’lükler

En karizmatik 100’lükler

Haberler 23.01.2009 - 13:02

  • 1

    En karizmatik 100’lükler

    Araştırmalar, 100 yılın üzerinde yaşayanların yüzde 85'inin kadın olduğunu ortaya koyuyor. Bunun temel yapısal nedeni erkeklerin kadınlara oranla kalp ve damar hastalıklarına daha erken yakalanmaları olarak gösteriliyor.
  • 2

    En karizmatik 100’lükler

    Time dergisinin, kadınların erkeklerden daha çok yaşamasının nedenlerini ele alan haberinde, sanayileşmiş ülkelerdeki istatistiklere bakıldığında kadınların erkeklerden 5 ile 10 yıl daha fazla yaşadıkları belirtiliyor.
  • 3

    En karizmatik 100’lükler

    Boston Üniversitesi’nin New England 100 yıl Yaşam Çalışmaları bölümünün kurucusu Tom Perls, bunun temel nedeninin kadınlarda kalp ve damar hastalıklarının daha çok 70 ile 80 yaş arasında, yani erkeklerden 10 yıl sonra görülmesi olduğunu vurguluyor.
  • 4

    En karizmatik 100’lükler

    Kadınların vücudunda demir oranının erkeklere göre daha az olduğunu vurgulayan Perls, demirin dolaylı olarak hücrelerin yaşlanmasına sebep olduğunu belirtiyor. Perls bu savını, demir deposu olan kırmızı etin kalp damar hastalıkları üzerindeki etkisini ortaya koyan bir araştırmayla destekliyor.
  • 5

    En karizmatik 100’lükler

    Kalp ve damar hastalıklarının, kırmızı etin tüketilmediği bölgelerde, kırmızı etin tüketildiği bölgelere oranla yüzde 50 daha az görüldüğünü ortaya koyuyor.
  • 6

    En karizmatik 100’lükler

    Yaşam süresini belirleyen unsurlar arasında genetik yüzde 30, çevre koşulları, davranışlar ve yaşam boyu maruz kalınan faktörlerin ise yüzde 70 oranında etkili olduğu kaydediliyor.
  • 7

    En karizmatik 100’lükler

    Alman gazeteci Barbara Hardinghaus bir asır yaşamanın nasıl bir şey olduğunu “Asırlık İnsanlar” adlı kitabında yazdı. Kitapta yüz yaşından fazla yaşamış, iki dünya savaşına, Almanya’nın bölünmesine ve tekrar birleşmesine tanıklık etmiş Almanlar’la röportajlar yapıldı. Röportaj yapılan kişiler nasıl bu kadar yaşayabildiklerinin yanı sıra, bu kadar yaşlı olmanın da nasıl bir şey olduğunu anlattı. Onlara göre 100'lük olmak demek hayatının yarısına yakınını dul, çeyreğine yakınını da çocuk gibi geçirmek demek. Fotoğrafları, aynı zamanda sosyolog ve gazeteci olan Karsten Thormaehlen çekti.
  • 8

    En karizmatik 100’lükler

    Perls'e göre, bu çerçevede de kadınların erkeklerden daha uzun yaşaması şu üç temel faktörle doğrudan ilişkili: Erkekler kadınlara oranla daha çok sigara içiyor, yüksek kolesterole neden olan yemekleri daha çok tüketiyor ve stresle kadınlar kadar iyi başa çıkamıyorlar.
  • 9

    En karizmatik 100’lükler

    Dünya çapında 60 yaşındaki 100 kadına 81 erkek, 60 yaşın üzerindeki 100 kadına 53 erkek düşüyor.
  • 10

    En karizmatik 100’lükler

  • 11

    En karizmatik 100’lükler

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız