Kanada'da bir üniversite Kanye West üzerine kurulu bir ders açtı

Montreal'deki Concordia Üniversitesi, baştan sona rapçi Kanye West'ten ilham alan bir ders açılıyor. Ders, sanatçının kendisinin yanı sıra "şöhret ve akıl sağlığı, rüyalar ve kabuslar ve daha da önemlisi kendini gerçekleştirme" temalarını da analiz etmeyi vaat ediyor.

Haberler 17.03.2022 - 10:08

  • 1

    Montreal'deki Concordia Üniversitesi, baştan sona rap şarkıcısı Kanye West'ten ilham alan bir ders açacak.

    Independent'in haberine göre, dersi verecek Yassin "Narcy" Alsalman haberi bu hafta duyurdu.

    Instagram gönderisinde Alsalman, "Tüm övgüler ona, üniversite seviyesindeki ilk Kanye West odaklı dersi ben veriyor olacağım" yazdı.

  • 2
    Alsalman, "Öğrencilere yeni ve taze bir şeyler sunmak istiyorum. Bu, üniversiteye daha da harika konuklar getirip dünyayı neslimizin en nüfuzlu sanatçılarından birinin bakış açısıyla ele alma fırsatı" diye devam etti.
  • 3

    "Bu ders sadece Kanye hakkında değil. Toplum, yaratıcılık, sorumluluk, hesap verebilirlik, şöhret ve akıl sağlığı, rüyalar ve kabuslar ve daha da önemlisi kendini gerçekleştirme hakkında" diyen Alsalman'ın gönderisine göre ders, Ye'nin sanatını, stilini, müziğini, bir ünlü olarak yaşamını ve bilgi çağındaki kültürel etkilerini analiz edecek.

  • 4
    Alsalman paylaşımda, "Bu ders, Kanye'nin albümlerinden kültürel, sanatsal ve kişisel bakış açıları olarak yararlanıp onun dehasının evrimini incelerken, Kanye'nin çalışmalarının bütününün ve bunların etkilerinin özgün, karmaşık, ihtilaflı doğasını ve bağlamını, yani 'Kanyetif Uyumsuzluk' kavramını da keşfe çıkıyor" dendi.
  • 5

    Derse sınırlı sayıda güzel sanatlar öğrencisi alınacak.

    Yeni albümü Donda 2'yi yakın zamanda Stem Player'da yayımlayan Ye karışık ve olumsuz incelemeler almıştı.

    Rapçi aynı zamanda eski eşi Kim Kardashian'ın erkek arkadaşı Pete Davidson'la da aleni bir anlaşmazlık içinde.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız