'Söz'ün Özel Kuvvet Timi konuştu

Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı iş birliğiyle çekilen ve bir  Özel Kuvvet Timi'in hikayesini konu alan  Söz dizisi,  “Gözün Arkada Kalmasın” sloganıyla  bu akşam Star TV'de başlıyor.  Bordo Bereli askerlere hayat verecek olan oyuncular büyük prodüksiyonlu yeni projeyi ntv.com.tr'ye anlattı. (Batuhan DURMUŞ / batuhan.durmus@ntv.com.tr)

Haberler ntv.com.tr 07.04.2017 - 11:16

  • 1
    TOLGA SARITAŞ (YAVUZ KARASU)

    "Projenin bir sene süren ön hazırlık süreci var. Ben de projeye dahil olduktan sonra maratona hemen katıldım. İki haftalık bir kamp sürecimiz oldu. Gerçekten askeri kuralların uygulandığı verimli bir süreçti. Rol arkadaşlarımızla uyku tulumlarında yan yana uyuyup, sabah altıda içtimaya kalkıp, duamızı edip, komutanımızın olduğu masada konuşamadığımız ve rollerimize hazırlıkta hepimize çok şey öğreten bir eğitimdi. Eğitim veren komutanlarımız ve danışmanlarımız, hem teknik olarak hem de duygusal olarak deneyimlerini bizimle paylaştılar ve çok yardımcı oldular."
  • 2

    "KARAKTER VE SENARYO BU HİKAYEDE OLMA SEBEBİM"

    "Çatalca'daki eğitim kampında; yakın dövüş teknikleri, poligonda atış talimleri, operasyona hazırlıktan, operasyon süreçine kadar ne yapılması gerektiğini en ince ayrıntısına kadar öğrendik. Kendi adıma da şunu söyleyebilirim tim komutanı olmak nedir neler gerektirir bunları da deneyimlemiş oldum. Bu özel hazırlık süreci de çekim aşamasında duyguları ve durumları gerçek ve içeriden bir yerden canlandırma konusunda bana yol gösteriyor.

    Yavuz komutan, zeki, çevik, disiplinli, donanımlı ve vatan sevgisiyle hareket eden bir asker. Anlattığımız hikaye, karakter ve senaryo benim bu hikayede olma sebebim. Hepimizin ailesi için sevdikleri için yapamayacağı hiçbir şey yok ama bu insanların askerlerimizin ve Yavuz'un vatanı için yapamayacağı hiçbir şey yok."

  • 3
    GÖRKEM SEVİNDİK (MÜCAHİT SERDENGEÇTİ)

    "Benim karakterim diğer arkadaşlarımızdan daha farklı. Çünkü babası şehit, dedesi şehit, dedesinin dedesi şehit olduğu için o da şehit olmak istiyor. Her operasyonda kendini ön safa atan her yerde öne çıkmaya çalışan bir karakter. Tabii biraz anormal olduğundan dolayı bu da biraz komedi doğuruyor. Çok eğlenceli ve keyifli bir karakter. Elimizden geleni yapıyoruz inşallah güzel bir şeyler çıkaracağız ortaya."
  • 4
    "SÖZ'ÜMÜZ SÖZ"

    "Dizimizin adı Söz, buradan izleyiciye Söz'ümüz Söz beğeneceklerini söylüyorum. Star TV ve Tims'e çok teşekkür ediyorum. Çok profesyonel bir ekip, bizi izleme sebeplerinden biri de bu olmalı, gerçekten çok büyük emek var. Herkes bu dizide kendini görebilir. Bordo Bereliler'in Özel Kuvvetler'in hayatını ben de çok merak ediyordum. Benimle beraber birçok insanın merak ettiğini düşünüyorum. Burada onların hayatına dair her şey var. Dizimizde aşk var, komedi var, askerlerin operasyonu var. Gerçekten çok teması var. Sıkan bir senaryo değil. Ethem (Özışık) bey çok güzel yazıyor biz oynarken çok keyif alıyoruz inanıyorum ki seyirci de izlerken keyif alacak."
  • 5
    ATAKAN ARSLAN (ZAFER YAMAN)

    "Bu iş bizim için bir projeden daha çok bir görev gibi. Yansıtmak zorunda olduğumuz gerçekleri, yaşanan bazı hayatları ekrana getireceğiz. Bizim için çok önemli sadece basit bir oyunculuk değil. Survivor'dan geldiğimden beri pek çok oyunculuk teklifi alıyorum. Aşk ve komedi temalı işler fazla geldi. Tam olarak yansıtabileceğim ve sahiplenebileceğim bir rolde oynamak istedim. İlk bana geldiği zaman çok heyecanlandım çünkü sert, bize yakışabilecek, duruşumuza ve yaşantımıza da uygun bir iş. Bu sebeplerden dolayı bu projeyi kabul ettik."
  • 6
    "O İNSANLAR SAYESİNDE BURADAYIZ"

    "Biz şu anda burada bu röportajı yapabilelim diye birileri bizim için savaşıyor ve mücadele ediyor. O insanlar sayesinde biz şu an burada oturabiliyoruz. Kişisel isteklerinden, kendi hayatlarından, ailelerinden vazgeçiyorlar. Sadece ülkeleri ve vatanları için savaşıyorlar. Bizler de bu insanların hayatlarının görülmesini ve bilinmesini sağlayacağız."
  • 7

    AYTAÇ ŞAŞMAZ (FEYZULLAH ALTIPARMAK)

    "Bu benim ilk dizi projem ve oynadığım rol çok tatlı ve çok sempatik karakter. Oynadığım karakterin özellikleri de bana yakın olduğu için bu projeyi kabul ettim. Dizi Bordo Bereliler'i anlatıyor. Gerçek hayattan kesintilerden bazılarını gösterebiliyoruz. Hikaye asker konusu olduğu için ciddiyet üzerinde ilerliyor. Herkes o ciddiyet üzerine düşerek duygularını aksettirmeye çalışacak. Karakterin lakabı 'Çaylak', ana kuzusu, timin en genci, en tecrübesizi bir şeyler öğrenmeye çalışıyor. Deneme süreci var o testlerden geçip bir konuma geliyor. Anne sevgisi ve anne korkusundan çok dikkat ediyor bazı şeylere."

  • 8

    "ASKERİ EĞİTİM ALDIK"

    "Başımızda gerçek komutanların olduğu bir eğitim süreci geçirdik. Sabah tıraşımızdan akşam koşumuza kadar gerçek bir askeri eğitim aldık.

    Seyirci diziyi görmek istediği şeyi görmek için izlesin. Çünkü bu herkesin merak ettiği bir hikaye. Bir Bordo Bereli hayatını her zaman gizler ve göstermez. Gizlilik ilkesi vardır. Gerçeği öğrenmek isteyenler izleyebilirler."

  • 9
    EREN VURDEM (ATEŞ ACAR)

    "Böyle büyük bir projeye yer almak benim için mutluluk verici. Çalıştığım insanlar inanılmaz kaliteli, başarılı ve profesyonel insanlar. Bu tarz insanlar bir araya gelince ortaya inanılmaz bir şey çıkıyor. Vatanını milletini seven bir timin ve başlarında olan komutanın hikayesi bu."
  • 10
    "TÜRK BOND GİBİ"

    "Dizideki karakterim Ateş Acar, Türk Bond gibi. Zaten lakabı Karabatak. Nereden nasıl girip nereden nasıl çıkacağı hiç belli olmayan bir adam. Bukalemun gibi, vatan aşığı ve bayrağı için gözünü kırpmadan canını verecek bir asker. Role hazırlanırken askeri eğitmenler tarafından eğitim aldık. Gerçek askerlikten farkı yoktu. Telefonlarımız alındı, cüzdanlarımız alındı. Günün belli saatlerinde yemek yedik, belli saatlerinde sırayla 15'er dakika duş alabildik. Gece nöbeti var. Sabah kalkıp spor yaptık. Askerliğe dair ne varsa eğitim kampımızda hepsi vardı."
  • 11
    BURAK SEVİNÇ (FETHİ KULAKSIZ)

    "Uzun süredir hazırlık ve çekim aşamaları olmak üzere bu iş  uğraşıyoruz. Sıkı bir çalışma içinde herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Çıkacak olan sonucu hepimiz merakla bekliyoruz.

    Dizinin konusu vatana karşı olanları çökertmek denebilir. Bu vatanın kötülüğünü düşünen insanlara karşı savaşan bir askeri birlik. Aslında çok klişe gibi görünen ama hepimizin içindeki duygularla hissiyatımızı dışarı vurabileceğimiz bir senaryo var. Teröre karşı mücadele, asıl konumuz bu."
  • 12

    "BORDO BERELİ OLMAYA KARAR VERİYOR"

    "Fethi, kolejlerde büyümüş zengin aile çocuğu, ok atma şampiyonu, milli duyguları ezelden beri kabarık olan biri. Klasik zengin çocuğu değil. Askere gidiyor ve askerde kalıp Bordo Bereli olmaya karar veriyor. Daha büyük şeyler yapabileceğine inanıyor. Ve sniper olarak göreve başlıyor. Şu anda üstçavuş olarak görevine devam eden, vatan için canını feda etmeye hazır bir asker arkadaşımız.

    Çekimlere başlamadan yaklaşık bir ay öncesinde bizi iki hafta kampa aldılar. Sıkı bir eğitimden geçtik. Tabii gerek bir Bordo Bereli eğitimi kadar olmayabilir, onların yaptığını biz yapamayız. Onlar çok üst düzey bir şey yapıyorlar. Biz daha düşük versiyonda bir eğitim aldık. Bu kamp süresinde bizlere üç komutan eşlik etti.  İnsanların sevebileceği kalite bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Bu akşam insanlar Star TV ekranlarında olursa çok seviniriz."

  • 13
    MUSTAFA YILDIRAN (ALİ HAYDAR BOZDAĞ)

    "Hep iş olarak hem karakter olarak çok heyecan verici. Projeye başlamadan önceki hazırlık süreci inanılmaz. Oyunculuk adına zenginlik ve şans. Hamasi işlerden kurtulup gerçekçi bir şekilde bu işlerin nasıl yapıldığını nasıl olduğunu anlatıyoruz. Operasyonları yaşanan ve şimdi emekli olmuş insanların yol gösteriyor oluşu önemli."
  • 14

    "O DUYGULARLA ROLE HAZIRLANDIK"

    "Ali Haydar benim yaşlarımda orta sınıf bir ailede yetişmiş, her Türk evladı gibi vatanına milletine bağlı ve bunun için her şeyi göze alıyor. Ailesi de dahil her şeyi geride bırakıyor. Hepimizde söz konusu vatan olunca manevi duygular vardır. Bu gerçek duyguları hissederek role hazırlandık. Fikrimiz ne olursa olsun hepimiz vatan ve toprak konusunda hemfikiriz. Bu yol gösterici kaynaklardan besleniyorum. Gerçek hayatta evliyim Ali Haydar'da evli, bunun avantajı da var.

    Seyirciler gerçekçi bir asker dizisi izlemek istiyorsa Söz'e bir baksın sonra ayrılamayacaklar."

  • 15
    MEHMET ALİ KARAKUŞ (AHMET KARTAL)

    "Çok iyi hazırlandık. Kamp süreci yaşadık. Arkadaşlarla bire bir asker arkadaşı gibi olduk. Kendimizi şanslı hissediyoruz.

    Harekat uzmanı bir karakterim var. 12 kişilik bir timin başında yürüyen, haritaları tasarlayan ve tüm operasyonu planlayan adam. Bir nevi timin beyni. Yakın dövüş uzmanıyım daha önce eğitimler vermiştim. Karaktere hazırlanırken bunun üzerine hazırlandım. Korkusuz bir tip hiçbir şeyden kormuyor. İlk çatışmaya girecek kişi en önde olan kişi. O yüzden korkusuz ve deli dolu olması heyecanlandırdı.

    Savaş Sanatları Uzmanıyım, 25 yıldır yapıyorum bu işi. Bu dizinin aksiyon ve dövüş koreografı da benim. Dövüş eğitimlerini oyuncu arkadaşlarıma aktarıyorum. Tecrübelerimi paylaşıyorum. Zaten burada herkesin farklı yetenekleri var. Kültürel ve tipolojik olarak çok farklı bir cast oldu. Hepimiz birbirimizden besleniyoruz."
  • 16
    OKTAY SAMURKAŞ (HAKKI TOPRAK)

    "Duygularımız çok kabarıyor. Millet ve vatan işin içinde olunca kamuflajları da giydikten sonra çekimde gerçekten çok etkileniyoruz. Sette de her şey mükemmel gidiyor. Bu yüzden çok mutluyum orada olmaktan. Arkadaşlarımı çok seviyorum. Yönetmenimiz ve prodüksiyon çok iyi.

    Herkesin çocukluğundan beri merak ettiği Bordo Bereliler'in hangi şartlarda nasıl psikolojik savaşlar verdiğini, ailelerini ve özel hayatlarını nasıl bir köşeye atarak vatan için neler yaptığını gösteriyor.

    Gerçek hayatta ağır bir karakterim vardır. Baba Hakkı karakterini aldım. Örtüşen tarafımız ağırlığımız. İlerleyen bölümlerde karakterin diğer taraflarını da inşallah seyirciye geçirmiş olacağım. Seyirci biraz izlesin merakla takip edecektir."
  • 17
    VOLKAN UYGUN (KİBAR CEVDET)

    "Böyle bir projenin içinde olduğum için gurur duyuyorum. İnsanların televizyon önünde görmesi gerek bir durum. Vatan için emek sarf eden insanların kamera önünde olması insanların o hayatı izliyor olması güzel.

    Kibar lakaplı Cevdet karakterine hayat veriyorum. Astsubay Kıdemli Üstçavuş. Lakabın neden 'Kibar' olduğunu zamanla göreceğiz.

    İnsanların duygularına dokunabilecek birçok nokta var. Aksiyon, aşk ve dram var."
  • 18
    Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın'ın senaryosunu ise Ethem Özışık'ın yazdığı Söz'ün ilk bölümünden yansıyan fotoğraflar...
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64

    İlk 5 dakikası önceki gün internetten yayınlanan “Söz” bu akşam Star TV ekranlarından izleyici ile buluşacak. 

    SÖZ İLK BÖLÜMDEN 5 DAKİKA

    SÖZ 1. BÖLÜM FRAGMANI

    SÖZ'ÜN İNTERNETE ÖZEL FRAGMANI

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız