Trump’ın hamburger ısmarladığı futbolculara Michelin yıldızı davet

ABD Başkanı Donald Trump’ın Clemson futbol takımına fast food ısmarlamasını ardından Michelin yıldızlı restoran takımı yemeğe davet etti.

Haberler ntv.com.tr 18.01.2019 - 07:23

  • 1

    ABD'de hükümet kapalı olduğu için Beyaz Saray çalışanları dahil bir çok kamu çalışanının ücretsiz izne çıkarılması Trump'ın kabullerini de etkilemiş, Kolej Ligi şampiyonu Clemson Tigers'ı Beyaz Saray'da ağırlayan Trump, genç sporcular için pizza ve hamburger sipariş etmişti.

  • 2

    Chicago’da bulunan Michelin yıldızlı Alinea Restaurant, Clemson Tigers takımını, bir akşam yemeğine davet etti.

    Alinea’nın kurucu ortağı Nick Kokonas, daveti Twitter üzerinden yaptı.

  • 3

    Kokonas, Eater Chicago dergisine verdiği röportajda, futbol takımını Kokonas’ın ünlü aşçı Grant Achatz’la birlikte Alinea Group’a ait restoranlar Next, Roister ve lüks kokteyl salonu The Aviary’de ağırlayabileceğini söyledi.

    Alinea, Chicago’nun tek üç Michelin yıldızı restoranı olma özelliği taşırken, Roister ise bir Michelin yıldızı sahibi.

  • 4

    Donald Trump, Beyaz Saray'da Kolej Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Clemson Tigers futbol takımını Beyaz Saray’da ağırlarken yemek olarak patates kızartması, pizza ve 300'den fazla hamburger sipariş etmişti.

  • 5

    Trump, 'Harika Amerikan yemeği' olarak tanımladığı fast-food ziyafetiyle ilgili olarak, "Harika Clemson takımı bizimle. Hükümetin kapalı olmasından dolayı, ücreti benim tarafımdan ödenmiş Amerikan fast foodu sipariş ettik" demişti.

    Etkinlik öncesinde gazetecilerle sohbet eden Trump, yemek seçiminin bir başarı olduğunu çünkü takımın 'yemeyi seven çok büyük insanlardan' oluştuğunu söylemiş, "Herkesten daha fazla yiyen bugünün sporcularına: Amerika'ya ilham verdiniz. Bunu gerçekten yaptınız" ifadelerini kullanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız