Ünlüler ABD'lileri sandığa davet etti

ABD'de düzenlenen ara seçimler yalnızca siyasilerin değil ünlü isimlerin de gündeminde. Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Madonna gibi pek çok ünlü, sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımlarla seçimin önemine dikkat çekti, özellikle gençlere oy kullanma çağrısı yaptı.

Haberler NTV 06.11.2018 - 12:58 Son Güncelleme : 06.11.2018 - 13:01

  • 1

    ABD'de bugün yapılacak Kongre ara seçimleri öncesi pek çok ünlü, ABD’lilere oy kullanma çağrısı yaptı.  

    Once Upon A Time In Hollywood filmiyle beyazperdeye gelmeye hazırlanan Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt, hazırladıkları video ile ABD vatandaşlarını oy kullanmaya davet etti. DiCaprio, “Bu, hayatımızın en önemli seçimi olabilir. Hepinizi sandıklara gitmeye ve sesinizi duyurmaya davet ediyorum” dedi.

  • 2
    Şarkıcı Madonna Twitter hesabından "Oy verin" mesajı paylaştı. “Sevsek de sevmesek de hepimiz aynı gemideyiz” ifadelerini kullandı.
  • 3
    Oyuncu Natalie Portman da Barack Obama'nın "Nasıl kazanırız" isimli videosunda oy kullanmanın neden önemli olduğunu anlattı. Böylelikle Trump karşıtı olduğunu gösterdi ve “6 Kasım'da sesimizi duyuralım” dedi.
  • 4
    Şarkıcı Taylor Swift, arkadaşları ve takipçilerinden gelen "Neden oy kullanmalıyız?" temalı video mesajları paylaştı. Swift, “Son iki yılda yaşanan olayların ardından" görüşlerini açıklamak konusunda tereddüt etmediğini söyleyerek, "Oyumu her zaman hak ettiğimizi düşündüğüm insan haklarını koruyacak ve onun için savaşacak adaya vereceğim" demişti. Swift, Demokratlara oy vereceğini açıklamasıyla ilk kez politik görüşünü paylaşmıştı.
  • 5

    Oyuncu Ryan Reynolds kendisi gibi oyuncu olan eşi Blake Lively ile birlikte oy verdiklerini gösteren bir fotoğrafı Instagram hesabında paylaştı.

  • 6

    Şarkıcı Rihanna, Instagram hesabında "Bu seçimde tarih yazmak elinizde" mesajını paylaştı ve Florida için siyahi demokrat aday Andre Gillum'u desteklediğini duyurdu.

    Rihanna, Twitter'dan yaptığı açıklamada ise ABD Başkanı Donald Trump'ın kendi şarkısını seçim kampanyasında kullandığını hatırlatan bir gazeteciye yanıt olarak "Bu çok uzun sürmeyecek. Beni ve beni sevenleri trajik seçim mitinglerinizde kullanamazsınız” ifadelerini kullandı.

  • 7

    Kanadalı pop şarkıcısı Justin Bieber da Instagram hesabından Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt'in videosunu paylaşarak hayranlarını oy kullanmaya çağırdı.

  • 8

    Ünlülerden gelen çağrıları ti'ye alanlar da vardı. Comedy Central kanalı yayınladığı bir videoyla ünlülerin "oy kullanın" çağrısına esprili bir yanıt verdi. Videoda "Ünlüler bana oy kullanın demezse oy kullanmam gerektiğini nereden bileceğim", "Ünlüler bana ne yapacağımı söylemezse ne yapacağımı nereden bileceğim" gibi ifadeler yer aldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız