Welf Hanedanı, Marienburg Kalesi yüzünden davalık oldu

Almanya'da Welf Hanedanı üyeleri Hanover Prensi Ernst August ve oğlu Braunschweig-Lüneberg Dükü Ernst August, Marienburg Kalesi yüzünden birbirine girdi. Oğlunun kaleyi 1 euro'ya hükümete satma kararı üzerine Prens August dava açtı. August, oğlunun arkasından iş çevirerek mülklerin kontrolünü ele geçirdiğini öne sürdü.

Haberler 19.02.2021 - 09:03

  • 1
    Almanya'da Hannover Prensi Ernst August (66) hanedanlığına ait 1800'lü yıllardan kalma Marienburg Kalesi'yle komşu Calenburg Malikanesi'nin aralarında bulunduğu mülkleri, 2000'li yılların ortasında çok sevdiği oğlu Ernst Augusta (37) devretti. Ancak genç prens bakım masraflarından kurtulmak için hanedanlığın mülklerini sattı. En son tarihi kalenin de satılmasıyla çılgına dönen baba Prens Ernst August, oğluna dava açtı.
  • 2
    Oğlunun haklarını ihlal ederek arkasından iş çevirdiğini iddia eden Prens Ernst August, gelir kaynaklarının da kesildiğini belirterek hasta olmasına rağmen Avusturya'da orman evinde yaşamak zorunda kaldığını öne sürdü.
  • 3
    Prens, oğlunu 'nankörlükle suçlayarak söz konusu varlıkları geri alabilmek için hukuki süreç başlattı. Babasıyla aynı adı taşıyan ve ailenin en büyük çocuğu olan August, Calenberg malikanesinin bir kısmını sattı.
  • 4
    Kaleyi ise sırf bakım masraflarının karşılanması için sembolik 1 euro karşılığında hükümete sattığını açıkladı. Baba - oğulun davasının duruşması önümüzdeki günlerde yapılacak.


  • 5
    Genç prens Ernst August'un kaleyi yenileme masrafının 27 milyon euroya mal olması nedeniyle elinden çıkardığı belirtildi. Hanedanlığa ait 44 milyon euroluk eşya da daha önce kalenin masraflarını karşılamak için satılmış.
  • 6
    Genç prens kaledeki 100'den fazla sanat eserini de hükümetin kalenin yenilenmesine 13 milyon euro katkıda bulunması şartıyla devlet müzesine vermiş. Genç prens maliyetlerle başa çıkamadığını, bu nedenle haklı olduğunu söylüyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız