Yıldıray Şahinler: Ses tonunu ben tasarladım

İçerde dizisindeki Alyanak karakteriyle zirve yapan ve yeni sezonda Ufak Tefek Cinayetler'in Mehmet'i olarak ekran macerasına devam eden Yıldıray Şahinler ntv.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Sıkı bir Beşiktaş taraftarı olduğunu vurgulayan tiyatro kökenli Şahinler ile rol aldığı dizileri, tiyatroyu, İçerde'de çok merak edilen ancak yeni projesinde değişiklik gösteren ses tonunu ve bilinmeyenlerini konuştuk. (Batuhan DURMUŞ / batuhan.durmus@ntv.com.tr)

Haberler ntv.com.tr 20.12.2017 - 13:33

  • 1

    UFAK TEFEK CİNAYETLER'E BAŞLAMA SÜRECİ

    "İçerde'den sonra şu anda çekilen veya hayata geçmeyen ne kadar iş varsa hepsinden teklif geldi. Bunların çoğu Alyanak karakteri üzerinden ona çok benzer yaklaşımlardaydı. Devam ettirmek istesek zaten ederdik, seçici olduk. Ay Yapım'la da bir gönül bağımız oluşmuştu. Ufak Tefek Cinayetler de aklıma yatan bir projeydi. Pelin Diştaş bana nasıl yola çıkıldığını ve ne hayal edildiğini çok güzel anlattı. Yönetmen farklı bir dünya kurmaktan bahsetti. Bunların hepsi gerçekleşti ve çok iyi bir birleşim oluştu. Yapımcımız Kerem Çatay 'Alyanak'tan devam mı?' dedi. 'Hayır' dedim"

  • 2

    "BİR ŞEY BİTTİYSE BİTMİŞTİR"

    Neden 'hayır' dediniz?

    "Bir şey bittiyse bitmiştir. Alyanak'ın devam edeceği bir mecra olsaydı o oluşurdu. Ona takılıp kalmak yerine yeni bir yola çıkmak daha iyi. Bir de belli bir karakter üzerine saplanıp kalmaktan hoşlanmıyorum. Birbirinden farklı karakterleri oynamayı çok seviyorum. Alyanak'la karşılaşır karşılaşmaz ne yapacağımı düşündüm ve planladım. Bir akşam çalışırken kendi kendine geldi. Otopark mafyası nasıl geçinir? Bunu imaj olarak, çıkış olarak düşündüm. Sesi kısık biraz ağır davranan bir adam oluştu"
  • 3

    "SES TONUNU BEN TASARLADIM"

    Alyanak'ın ses tonu nasıl oluştu?

    "Alyanak'ın ses tonu doğal sesim değildi. Ben tasarladım. Ve bunu okuma provasında denedim. Yönetmen de olumlu karşıladı. 'Başkası mı seslendiriyor' diye soranlar oldu. Sokakta karşılaşınca 'Aa sesin öyle değilmiş abi' de diyorlardı. Şimdi o Ufak Tefek Cinayetler'le biraz kırılmaya başladı ama hala o sesin daha iyiydi diyenler var. Belki Alyanak şu an hapiste ne olacağı belli olmaz belki birgün döner. Ben onu kendi içimde de öldürmüş değilim"
  • 4

    "İNSANLARDAN 'BOYUN DEVRİLSİN' DİYE TEPKİLER ALIYORUM"

    Mehmet ile gerçek hayattaki Yıldıray Şahinler arasındaki benzerlikler ve farklar nedir?

    "Mehmet'in yaşadığı olaylar bana çok uzak. Birlikte olduğum insanla zaten kalben evlenirim ve benim için ondan sonraki bütün kanallar kapalıdır. Ben MFÖ'nün şarkısında dediği gibi aldatmayı hiç sevmem. Bunun insanın insana yapacağı bir şey olmadığını ve erkek egemen dünyada kadınlara yakın düşünüyorum. Kadınların çok kolay aldatıldığı, haklarının yendiği ve baskıya uğradığı bir toplumda yaşıyoruz o yüzden ben kadınlardan yanayım. Bir yandan da Mehmet'i anlamaya çalışıyorum. Çünkü insan kendi başına böyle kötü olamaz. Kötü şeyler yapar ve o şeylerin kendisini kötü yapmadığını düşünür oysa kötülük yapıyorsan kötüsündür. Mehmet'i zaman zaman yargılayarak oynuyorum, bundan kurtulması gerekiyor. İçerde'de 'Alyanak adamsın' diye tepki alırken burada bazen insanlardan 'Boyun devrilsin' diye tepkiler alıyorum."

  • 5

    "GENÇ VE YETENEKLİ"

    Sette en çok kimlerle vakit geçiriyor?

    "Oyuncu arkadaşlarımın hemen hemen hepsiyle tanışmıştık ama birlikte çalışmamıştık. Tülin Özen çok çalışmak istemiştim bir oyuncuydu. Onunla partner olmak çok hoş oldu. Daha çok Tülin'le ve İçerde'de birlikte rol aldığımız Duygu Sarışan'la vakit geçiriyorum. O da çok genç ve yetenekli bir arkadaş. Ferit'le de oyunculuk tarzımız tuttu."
  • 6

    "ONUNLA ÇALIŞMAK ÇOK KEYİFLİ"

    Kariyer planlamanız ve rol almak istediğiniz isimler var mı?

    "Haluk Bilginer'le uzun seneler birlikte çalıştık. Haluk abiyle tekrar çalışmayı çok isterim. Onunla çalışmak çok keyifli. İsimler sayamayacağım kadar çok var. Ama bir de yeni jenerasyondan çok yetenekli ve çalışkan çok genç var."
  • 7

    "EĞİTİMLİ OYUNCU İLE EĞİTİMSİZ ARASINDA FARK"

    Tiyatro kökenli olmanın avantajı veya dezavantajı oldu mu?

    "Biz iş disiplini ve oyunculukla ilgili birçok meseleyi çözmüş olarak geldiğimiz için yoğun çalışma gerektiren sektörde bizimle çalışmak çok daha kolay ve verimli oluyor. Ben bunu sık sık görüyorum. Eğitimli oyuncu ile eğitimsiz oyuncu arasında fark oluştuğu için gençler bunun gereklikiğini hissedip eğitim almaya başladılar."
  • 8

    TİYATRO ÇALIŞMALARI

    "Tiyatro çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul Halk Tiyatrosu var 10 sene önce kurduğumuz, orada hem yönetmenlik hem oyunculuk hem de eğitmenlik yapıyorum. Bezirgan'da oynuyorum beşinci sezonu, Alevli Günler dokuzuncu sezonuna girdi hala kapalı gişe oynuyor. Barut Fıçısı diye bir oyunumuz başladı. Ve Şehir Tiyatroları'nda oyuncuyum."
  • 9

    "İLİŞKİM TOP VE GALİBİYET ÜZERİNDEN DEĞİL"

    Hangi takımlısınız?

    "Beşiktaş"

    Maçlara gidiyor musunuz?

    "Maçlara çocukluğumdan beri gidiyorum. Kombinemde var, kongre üyesiyim. Beşiktaş'la ilişkim top ve galibiyet üzerinden değil. Çok daha geniş bir anlam içeriyor benim için. En iyi dostlarımı Beşiktaş sayesinde kazandım diyebilirim. Yönetmen Ulaş Karaoğlu, Ferit Aktuğ ve Ruhi Sarı gibi oyuncu arkadaşlarımla birlikte maç seyrediyorum."
  • 10

    "EN ZORUNU SEÇTİK"

    Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih kurasını nasıl yorumlarsınız?

    "Beşiktaş'a yakışır şekilde en zorunu seçtik, her zaman yaptığımız gibi. Ama korkmuyoruz. Lewandowski'nin karşısında Pepe oynayacak. Pepe, Real Madrid'deyken Lewandowski'den korkmadıysa bizdeykende korkmayacak. Bizde korkmayacağız, artık onları aşmak lazım. Yenilirsekte futbol bu bir festival olacak. Avrupa maçlarında çok şükür futbolun ön planda olduğu maçlar yaşanıyor. İnşallah uzun sürer sonuna kadar gideriz"
  • 11

    "TELEVİZYONLA FAZLA VAKİT GEÇİRMEYİ SEVMİYORUM"

    Ne okuyor, ne izliyor, ne dinliyor?

    "Ben pek dizici değilim. Doğrusu son senelerde sektöre dönmeden önce hiçbir şey seyretmedim. Ama şimdi baktığımda seyretsem iyi olurmuş. Sektör kendini inanılmaz geliştirmiş. Televizyonla fazla vakit geçirmeyi sevmiyorum. Şimdi yapılan işleri seyrediyorum oyunculuk ve senaryo bakımından ilerleme var. Yabancı dizilerden ise Narcos ve Black Mirror seyrettim. Rus edebiyatını çok severim. Shakespeare çok severim. Onlar benim başucu kitaplarım ama açıkçası şu aralar çok fazla okuyamıyorum. Müzik olarak ise caz dinliyorum."
  • 12

    "BARIŞ DOLU YENİ BİR YIL OLUR"

    2017 nasıl geçti, 2018 için yeni yıl mesajınız nedir?

    "Hem kariyer açısından hem hayatımıza yeni katılan Aksel Şahinler açısından hem ailemiz açısından çok güzel geçti. Fakat ülkemiz açısından çok öyle geçtiğini söyleyemeyeceğim. Umarım bu terör, gerginlik ve ayrışma biter. Bizler yeniden birbirimize sarılırız. Umarım barış dolu yeni bir yıl olur. Atatürk'ün Türkiye'sinde aydınlık yarınlar olur inşallah"

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız