Fazıl Say 'Portreler' eseri ile ilk kez sahne aldı

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın piyano ve flüt için bestelediği son eserlerinden biri 'Portreler opus 101', İstanbul'da ilk kez dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Haberler Anadolu Ajansı 06.07.2022 - 11:17

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, piyano ve flüt için bestelediği son eserlerinden biri olan 'Portreler opus 101'i İstanbul'da sahneledi. 

ENKA Açıkhava Tiyatrosu'nda dinleyicileriyle bir araya gelen sanatçıya konserde flütü ile usta müzisyen Bülent Evcil ve eser sunumları ile Yekta Kopan eşlik etti.

Say, konserin ilk yarısında, Ludwig van Beethoven'dan 'Ay Işığı Sonatı' ve Franz Schuber'den 'Do Minör Sonat'ı seslendirdi.

Sanatçının, müziğiyle portrelerini çizdiği isimler arasında babası Ahmet Say'ın yanı sıra Şarık Tara, Fikret Otyam, Nejat Eczacıbaşı, Yıldız Kenter, Yaşar Kemal, Türkan Saylan ve Tarık Akan bulunuyor.
Konser için hazırlanan kitapçıkta Say'ın portreler arasındaki isimlerden birisi olan ENKA'nın kurucularından Şarık Tara'ya ithaf ettiği besteyi betimlerken, balkan motiflerinden Türk sanat musikisi motiflerinde yararlandığı belirtildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız