AB ve ABD elektrikli araç standardı

AB’nin en üst düzey ticari yetkilisi, ABD ve Avrupa Birliği’nin elektrikli araçlar (EA) için ortak standartlar oluşturmak üzere olduğunu, bu hamlenin çevreyi az kirleten otomobillerin gelişimini destekleyeceğini söyledi.

Haberler 22.06.2011 - 17:01

AB’nin Ticaretten Sorumlu Komisyon Üyesi Karel De Gucht Washington’da yaptığı konuşmada, “AB ile ABD elektrikli araçlarla ilgili olarak yönetmelikleri, standartları ve araştırmaları aynı hizaya getirmeyi hedefleyen iddialı bir çalışma planı üzerinde anlaşmak üzereler,” dedi.

De Gucht, ortak kurallar sayesinde dünyanın iki en büyük ekonomisinin farklı yönlerde hareket etmekten ve yeni pazar engelleri oluşturmaktan kaçınmış olacaklarını belirtti.

ABD Ticaret Temsilcisi Ron Kirk ile, diğer yönetim yetkilileriyle ve iş dünyasından isimlerle görüşmek için Washington’da bulunan De Gucht standartların ne olacağı konusunda ayrıntıya girmedi.

Bunlar bu yıl içinde Beyaz Saray yetkilileriyle görüşmek için tekrar Washington’a ziyarete geldiğinde açıklanabilir.

General Motors sözcüsü Rob Peterson iki pazardaki elektrikli araçlara ve prize takılan hibritlere ilişkin yönetmeliklerin standartlaştırılmasının GM’nin işine geleceğini söyledi.

Peterson, “Ortak unsurların elde edilmesi tasarıma, mühendisliğe ve imalata faydalı olacaktır,” diye konuştu.

Peterson bir numaralı önceliğin şarj mekanizmalarının standartlaşması olduğunu söyledi. Tüm elektrikli ve prize takılan hibrit araçlar, endüstri standardı SAE J1772 şarj cihazını kullanıyor.

Peterson, GM’nin elektrikli araçların, yayaları uyarmak için çıkarması gereken araç uyarı sesleriyle ilgili yönetmeliklerin standartlaşmasını da desteklediğini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız