GM EN-V Konsepti

Geleceğin şehir ulaşımı

Haberler 26.03.2010 - 14:31

GM ve Shanghai Automotive Industry Corp. ortak girişimi, Çin’in Shanghai şehrindeki 2010 World Expo’da yeni bir “şehir ulaşımı” konseptinin üç versiyonunu tanıtacak. EN-V insanların şehir merkezlerinde yolculuk yapmalarını sağlamayı amaçlayan çok küçük, iki koltuklu ve iki tekerlekli bir araç.

Araç GPS ve araçtan araca iletişim sayesinde, sürüş güzergahını kendisi seçebiliyor. EN-V’nin çevresindeki kameralar ve sensörler değişen bir ortama tepki vermesine ve kazalardan kaçınmasına imkan tanıyor.

Tekerleklerin içinde bulunan elektrikli motorlar lityum-iyon bataryalardan güç alıyor. Aracın menzili 40 km olacak. Şarj süresi açıklanmadı, ama araç bir prize takılabiliyor. EN-V, Segway’in 2009 Nisan ayında sergilediği Kişisel Şehir Ulaşımı ve Erişilebilirliği konseptini temel alan bir model. Mühendisler aracın ağırlığını 500 kilogramla sınırlı tutmak için akrilik karbon fiber ve Lexan kullanmışlar.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız