Küçülme Ekim'de yavaşladı

Avrupa otomobil pazarındaki küçülme Ekim’de yavaşladı.

Haberler 16.11.2012 - 14:57

Avrupa’nın otomobil pazarı Ekim’de önceki aylara oranla daha yavaş küçüldü, ama yine de tüketiciler bu kötü ekonomik koşullarda büyük alımlar yapmaktan kaçındıkları için bütün önemli grupların satışlarında çift haneli düşüşler görüldü.

Brüksel merkezli endüstri grubu ACEA’nın bugün açıkladığı verilere göre Avrupa Birliği’nde yeni otomobil satışları geçen ay yüzde 4,8 azalarak 1 milyon araca düştü.

Ekim’deki düşüş son bir yıldır en düşük ikinci düşüş olsa da, krizden çok fazla etkilenen PSA/Peugeot-Citroen, Renault ve Opel/Vauxhall gibi kitle pazarı otomobil üreticileri, müşteriler geleceğe güvenip yeniden harcama yapmaya karar verene kadar hayatta kalmak için masrafları kısmaya çalışıyorlar.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız