RD konsept

Peugeot Tasarım Yarışması’nı kazanan konsept model RD, Şangay Otomobil Fuarı’nda sergileniyor.

Haberler 23.04.2009 - 18:55

“Yarınların Dünya Mega Kentleri’nin Peugeot’sunu hayal edin” konulu bu yarışmada, 95 farklı ülkeden katılımcı, 2500’den fazla proje sunmuş, yarışmada belirlenen 10 finalist arasında yer alan 2 Türk tasarımcıdan Emre Yazıcı’nın EGO adlı projesi de 2. olarak seçilmişti.

Carlos Arturo Torres Tovar tarafından tasarlanan Peugeot RD’de zekice tasarlanmış bir eklem sistemi sayesinde konseptin, kusursuz yol tutuşu ve yoğun şehir trafiğinde kolayca dolaşım özelliği sunması hedeflenmiş.

Çevreci bir elektrikli motorla donatılan bu tek koltuklu konsept model, panoramik görüntüsü, sesli sürüş yardım sistemi ve güvenli yolculuklar için gerekli bilgileri ön cam üzerinde gösteren görüntüleme sistemiyle yepyeni bir özgürlük hissi sunan sürücü koltuğu içeriyor. Bu tasarım 3 tekerlekli bir scooter ile bir binek otomobilin sürüş keyfini birleştirirken, bu iki ulaşım şeklinin sentezi olan işlevsellikleri koruyor ve sessiz çalışma avantajını da ekliyor.

Peugeot’nun konsept ile ilgili yorumu şöyle: “Ulaşılabilir, sağlam ve son derece sade tasarımlı Peugeot RD konsept modeli ulaşımla ilgili çok sayıda karmaşık zorunluluklarla karşı karşıya kalacak olan geleceğin mega kentlerindeki yaşam ortamlarına mükemmel şekilde uyum gösteriyor.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız