5 kişiyi hayata bağlayacak

Burdur'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ve organları ailesi tarafından bağışlanan 8 yaşındaki Fatma Oymak 5 kişinin umudu oldu.

Haberler 26.12.2013 - 09:55

Burdur'un Gölhisar ilçesinde 24 Aralık'ta yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Arif ve Dudu Oymak çiftinin kızları Fatma Oymak'ın, müdahaleye rağmen beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı.

Görüşmelerin ardından Antalya'dan gelen Dr. Yücel Yüksel başkanlığındaki sağlık ekibi, Oymak'ın karaciğerini Medical Park Antalya Hastanesi'ne, böbrekleri ve kornealarını ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki hastalara nakletmek üzere götürdü.

Burdur Sağlık Müdürü Dr. Sırrı Şenbayram, Oymak'ın ailesinin tüm acısına rağmen organ bağışını kabul ettiğini belirterek, "Organları Antalya'daki hastalara nakledilecek. Şu anda hocalarımız hangi hastalara nakledileceği konusunda çalışma yapıyor. Uygun alıcılar belirleniyor. Burada önemli olan ailenin göstermiş olduğu örnek davranıştır" diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız