Bağcılar'da organ bağışı kampanyası başladı

Bağcılar Devlet Hastanesi, organ bağışı konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla kampanya başlattı.

Haberler Anadolu Ajansı 02.03.2010 - 11:36

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların organ bağışına ilgisini artırmak için başlatılan kampanya kapsamında, Bağcılar Meydanı'nda kurulan stantta vatandaşların organ bağışı konusunda bilgilendirildiği, isteyenlerin organ bağışlarının kabul edildiği kaydedildi.

Başhekim Yardımcısı ve Organ Bağışı Koordinatörü Dr. Riyad Macit, genelde vatandaşların organ bağışı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ifade ederek, bu kampanya ile hem toplumun bu konuda bilgilendirilmesinin sağlanacağını hem de yeni organ bağışlarının gerçekleştirileceğini belirtti.

Organ Bağışı Koordinatör Yardımcısı Fatma Cengiz Çabuk da Türkiye'de 14 bin 453 böbrek hastasının organ nakli için beklediğine dikkat çekti. 1172 kişinin karaciğer ve 175 kişinin de kalp nakli için sırada olduğunu vurgulayan Çabuk, 44 bin diyaliz hastasının da yine böbrek nakli için aday olduğuna işaret etti.

Açıklamada, organ bağışında bulunmak isteyenlerin form doldurarak, karşılığında organ bağışında bulunduğuna dair kart aldıkları belirtildi. Bağışta bulunanların geçireceği bir kaza veya hastalık sonucu beyin ölümü gerçekleşmesi halinde ailesinin onayıyla organlarının alınacağı bildirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız