Burun estetiğinde Piezo cerrahisi trendi!

Üç boyutlu mikro ses dalgaları (ultrasonik) kullanılarak kemiğin kesilmesi esasına dayanan Piezo cerrahisi burun estetiğinde avantaj sağlıyor.

Haberler ntv.com.tr 19.05.2017 - 08:32

Burun kemiklerini kırmada dünyada son 2 yıldır popüler olan Piezo cerrahisi (ultrasonik burun estetiği) İtalyan Tomaso Vercelotti tarafından keşfedildi.

KBB Uzmanı Doç. Dr. Şaban Çelebi, bu yöntemle burun ameliyatlarında kemik kesme işlemi için ses dalgalarının kullanıldığını söyledi.

Klasik yöntemlerde burun kemiklerinin bazı aletlerle kırıldığını belirten Dr. Çelebi, “Normal yöntemlerle yapılan her burun operasyonunda %10 hata riski var. Piezo cihazı; yumuşak dokuları kesmeyecek şekilde dizayn edilmiştir ve sadece kemik dokuyu keser. Usulüne uygun kullanıldığında damar hasarlanması da imkansızdır” dedi.

Mikron seviyesinde titreşimlerle burnun içindeki yumuşak dokulara ve mukozaya zarar verilmediğini belirten KBB Uzmanı, yöntemin sağladığı avantajlar hakkında şu bilgileri aktardı:
“Hastalarda daha az travma, şişlik ve morluk görülür. Burun ile ilgili operasyonlar aynı zamanda solunum yolları operasyonudur. Yöntemin damarları zedeleme riski yoktur, istenmeyen kırılma ve kesiklere imkan vermez. Ameliyat sonrası şişlik ve morluklar azdır. Diğer bir artısı ise kesisin kemiği çizer gibi istenilen doğrultuda ve açıda yapılabilmesidir. Kesi tamamen cerrahın kontrolündedir, bu sayede milimetrik olarak istenilen noktalardan geçen çok düzgün kemik kesileri yapılır. Dünyada beyin, çene cerrahisi ve ortopedide kemik ameliyatlarında yıllardır kullanılmaktadır. Ülkemizde Piezonun burun estetiği ameliyatlarında kullanımı ise yenidir.”
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız