Her okula bir hemşire

‘Her okula bir hemşire’ önerisi, Çocuk Diyabet Grubu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun'dan geldi. Hatun, en azından diyabetli çocukların bulunduğu okullarda hemşire görevlendirilmesinin önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haberler NTV Haber 11.10.2011 - 13:45

81 ilden eğitimci ve sağlık uzmanının katıldığı ‘okulda diyabet programı’ toplantısında konuşan Çocuk Diyabet Grubu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, okullarda yaşanan sıkıntıya dikkat çekti.

Prof. Hatun, “İnsülin yapabilecekleri revir yok, kan şekerini düzenleyen diğer hormonları sakladıkları buzdolapları yok. Mekân sorunları söz konusu” dedi.

Konu, Türkiye'de pek çok aileyi yakından ilgilendiriyor. Türkiye'de 20 bine yakın diyabetli çocuk yaşıyor ve her yıl yaklaşık 2 bin çocuk, bu hastalığın pençesine düşüyor.

Hatun'a göre, hemşire ihtiyacının tek nedeni diyabet değil. Prof. Hatun, “Diyabet bunun örneklerinden bir tanesi. Onun dışında birçok hastalık var okullarda çocukların birlikte yaşadığı astım, kronik böbrek yetmezliği gibi hastalıklar var. Dolayısıyla büyük okullarda başta olmak üzere, bir okul hemşireliğine ihtiyaç var” diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız