Efes Pilsen havlu attı

Efes Pilsen, Euroleague TOP 16 turu F Grubu'nda Real Madrid'e sahasında yenilerek elendi.

Haberler Ntvspor 04.03.2010 - 22:26

Efes Pilsen, Euroleague TOP 16 turu F Grubu'nda Real Madrid'e Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 77-75 yenilirken, Maccabi'nin de Siena'yı deplasmanda mağlup etmesiyle lacivert beyazlılar tur şansını kaybetti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk Real Madrid oldu. İlk 5 dakika içinde Garbajosa ve Jaric’le kolay sayılar bulan İspanyol ekibi, 10-4 öne geçti. Kerem Tunçeri’nin basketleriyle farkı 2 sayıya kadar indiren Efes Pilsen, ilk çeyreği 23-19 geride kapattı.

İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Llull’un basketleriyle maça üstünlüğünü koyan Real Madrid, farkı çift hanelere taşıdı ve soyunma odasına da 15 sayılık avantajla gitti.: 29-44.

İkinci yarıya 6-0’lık seriyle giren lacivert beyazlılar, farkı yeniden tek hanelere indirdi: 35-44. Charles Smith ve Mario Kasun’un ürettiği sayılarla ayakta kalan Efes Pilsen, üçüncü çeyreğin son bölümünde farkı 2 sayıya kadar indirmesine rağmen son çeyreğe 56-52 geride başladı.

Son çeyreğe Marco Jaric'in 3 sayılık basketiyle başlayan Real Madrid, son 4 dakikaya 66-59 üstün girdi. Lacivert beyazlılar bitime 17 saniye kala Nachbar'ın 3 sayılık basketiyle farkı 2 sayıya indirdi: 73-75.

Jaric'in kullandığı serbest atışlardan birini kaçırmasından sonra Nachbar'la bir basket daha bulan Efes, farkı 1 sayıya indirdi: 75-76.

Kalan sürede Real Madrid'de, Llull kullandığı serbest atışlardan ilkini sayıya çevirirken, ikinci atışını kaçırdı ve  İspanyol ekibi sahadan 77-75 galip ayrıldı.

Bu sonuçlarından ardından, Real Madrid ve Maccabi Electra bir üst tura çıkmayı garantiledi.

Euroleague 2009-2010 sezonu gruplar, fikstür ve puan durumu...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız