300 kilogramlık kadına özel ambulans

Düzce'de 300 kilogram ağırlığındaki kadın, "nefes darlığı, göz ve ayak enfeksiyonu" rahatsızlığı nedeniyle obez hastalar için özel tasarlanan ambulansla hastaneye götürüldü.

Haberler Anadolu Ajansı 06.01.2016 - 20:04 Son Güncelleme : 06.01.2016 - 20:05

Düzce'de 300 kilogram ağırlığındaki hasta kadın, obez hastalar için özel tasarlanan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Gümüşova ilçesi Elmacık Köyü'nde oturan 65 yaşındaki Müşerref Yılmaz'ın, "nefes darlığı, göz ve ayak enfeksiyonu" şikayetleri üzerine yakınları, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezine haber verdi.

Hastanın aşırı kilolu olduğunu öğrenen görevliler, obez hastalar için özel tasarlanan ambulansı, Yılmaz'ın evine yönlendirdi.

Yılmaz, 3 sağlık personeli ve yakınlarının yardımıyla özel lift donanımlı sedyeye alınarak, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürüldü. Yılmaz'ın buradaki tedavisinin ardından tekrar obez ambulansıyla evine getirileceği bildirildi. 

Düzce İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte bir ambulansın obez hastalar için özel tasarlandığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Obez ambulansı 160 kilogram ve üzeri hastalara hizmet vermektedir. Özel lift donanımlı sedye, hastaların anatomisine göre tasarlanan müdahale setleri, hastalara büyük bir kolaylık sağlıyor. Obez ambulansı sayesinde nakil işlemleri hastaların fizyolojik yapısına göre gerçekleştiriliyor. Halkımızı her türlü şartta en kısa sürede hastaneye ulaştırmak adına bütün donanıma sahibiz. 300 kilogram ağırlığındaki Müşerref hanımı evinden alarak hastaneye ulaştırdık. Tedavisinin ardından tekrar evine nakledeceğiz."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız