'8 Ocak'ta Suriye'ye geçti'

Dışişleri Bakanı Mavlüt Çavuşoğlu, Fransa'da bir süpermarkete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly'nin eşi Hayat Boumedienne'yle ilgili konuştu.

Haberler NTV Haber 12.01.2015 - 10:53

Anadolu Ajansı 'Editör Masası'nda açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, yabancı haber ajanslarının da 'flaş' duyurusuyla geçtiği bir açıklama yaptı. 

Çavuşoğlu, Fransa'da bir süpermarkete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly'nin eşi Hayat Boumedienne'yle ilgili bugün gazetelerde yer alan haberlere değindi.

Bu haberleri doğrular nitelikte konuşan Çavuşoğlu, Boumedienne'nin 2 Ocak'ta Madrid üzerinden Türkiye'ye geldiğinin, Kadıköy'de bir otelde kaldığının ve 8 Ocak'ta Suriye'ye geçtiğinin tespit edildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Boumedienne hakkındaki bilgiler elde edilir edilmez, henüz Fransa makamları sormadan bunları kendilerine ilettiklerini belirtti. 

Çavuşoğlu'nun diğer açıklamaları şöyle: 

"(Son olarak Avrupa'da yaşanan terör saldırılarına ilişkin) Dünyada terörle mücadelede maalesef bir kararlılık yok."

"(Paralel yapı) Ermeni meselesinde bile Türkiye'nin aleyhine çalışıyor"

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız