Bakan Fikri Işık, Irak Büyükelçisi ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Irak Büyükelçisi ile görüştü.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı 10.11.2016 - 16:20 Son Güncelleme : 10.11.2016 - 17:29

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi'yi Milli Savunma Bakanlığı’nda kabul etti.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, büyükelçinin talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, Irak'taki gelişmeler ayrıntılı olarak ele alındı.

Görüşmede, Türkiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğüne ve birliğine her zaman verdiği önemi vurgulayan Işık, Türkiye'nin Başika kampında eğittiği unsurların ve uluslararası koalisyona sağladığı katkıların, Irak'ın terör örgütü DAEŞ ve diğer terör örgütlerinden kurtarılması amacı taşıdığını anlattı.

Musul ve civarında DAEŞ’e yönelik Irak güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarda sağlanan ilerlemeden duyduğu memnuniyeti ifade eden Işık, bu operasyonlar sırasında özellikle Musul ve Telafer'e tamamen yabancı olan unsurların müdahalesi halinde ortaya çıkabilecek ciddi risklere işaret etti.

Bakan Işık, Sincar'da bulunan terör örgütü PKK mevcudiyetine vurgu yaparak, buna müsaade edilmeyeceğini kaydetti.

Görüşmede, terör örgütü PKK'nın veya bağlantılı unsurlarının her iki ülkenin de aleyhine olan faaliyetlerine izin verilmemesine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız