Bakanla HSYK arası Ankara havası

HSYK Başkanvekili Özbek Adalet Bakanlığı ile kurulun arasındaki buzların eriyip erimediğine, "Havaya bakın görürsünüz" cevabını verdi.

Haberler 30.03.2010 - 09:54

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, olağan toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kurulun olağan gündemiyle toplandığını, ertelenen gündemden kalan konuların görüşüldüğünü ifade eden Özbek, terfilerle ilgili işlemlerin bir kısmının yetiştirilemediğini, gelecek toplantıya kaldığını söyledi. Özbek, Kurul üyeleriyle, HSYK yedek üyesi Ceyda Kerman'ın vefat eden kardeşi Sevda Kerman'ın cenazesine katılacaklarını kaydetti.

Özbek, kararnameyle ilgili olarak daha önce söylediklerinin halen geçerli olduğunu ifade ederek, ''Yapamadığımız, tamamlayamadığımız, bize henüz ulaştırılmamış kararnamenin bölümünü bekliyoruz. Bunu da bakanlığa ilettik. Geldiği zaman çalışmalarımızı yapacağız'' dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın toplantıdaki tutumuna ilişkin soru üzerine Özbek, bu konuya ilişkin bir şey söylemeyeceğini, sadece toplantının yapıldığını dile getirdi.

Özbek, bir gazetecinin, toplantı devam ederken Kurul binasına bavullarla dosyaların taşındığını hatırlatması üzerine, binaya bavulla gelen evrakların açık ve gizli sicil dosyaları olduğunu belirtti.

''HSYK'da buzlar eridi diyebilir miyiz?'' sorusuna da Özbek, ''Havaya bakın görürsünüz'' yanıtını verdi.

Özbek, HSYK toplantısının perşembe günü devam edeceğini, yüzlerce kişiye ilişkin terfi çalışmalarının da perşembe günkü toplantıda ele alınacağını söyledi.

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, kurula gelişinde de gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

HSYK'nın bugün geçen haftadan kalan ve yapılamayan gündemle toplandığını, gündeme 1-2 tane ek madde öngördüklerin ifade eden Özbek, ''Atamalarla ilgili de bir kararnamenin Kurul'a gönderilmesini bekliyoruz, çünkü bu iş aciliyet gerektiren bir iş'' diye konuşmuştu.

Özbek, ''Kararnameye ilişkin bir talepte bulunacak mısınız?'' sorusu üzerine de ''Bu konuya ilişkin bir şey söylemeyelim. Yanlış olabilir'' yanıtını vermişti.

30'un üzerinde ünvanlı hakim ve ve savcı uzun süredir atamayı bekliyor. Daha önce ataması yapılan 100'e yakın hakimin ise hangi mahkemede görev yapacaklarına ilişkin yetkilendirme henüz yapılmadı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız