Balyoz soruşturmasında bir albay tutuklandı

Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Balyoz soruşturması kapsamında tutuklandı.

Haberler 01.06.2011 - 17:22

''Sahte çürük raporu'' iddialarına ilişkin davadan tutuklu bulunduğu Hasdal Askeri Cezaevi'nden ring aracıyla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, bir süre önce tutuklanan emekli Albay Hakan Büyük'ün Eskişehir'deki evinde ele geçirilen belgelere ilişkin Balyoz soruşturmasını yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar tarafından sorgulandı.

Tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevkedilen Üçok, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla tutuklandı.

Aynı soruşturmada 6 general, 1 amiral ve 1 albay ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı tutuklanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız