Oklu Kirpi bulundu, baraj gölündeki tünel çalışmaları durduruldu

Atatürk Barajı Gölü'nde yapılan tünel çalışmalarına, nesli tükenmek üzere olan 5 oklu kirpi bulunması üzerine ara verildi.

Haberler Anadolu Ajansı 30.01.2017 - 13:56

Şanlıurfa'daki Atatürk Barajı Gölü tünellerinde nesli tükenmek üzere olan 5 oklu kirpi bulununca çalışmalar durduruldu.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri, baraj gönü tünellerdeki çalışmaları sırasında, nesli tükenme tehlikesi taşıyan 5 oklu kirpiye rastladı.

Bunun üzerine tünel çalışmalarına ara verildi. Verilen bilgi üzerine çalışma sahasına giden Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, üç günlük çalışma sonucu kirpileri yakaladı.

5 kirpi, kontrollerin ardından doğaya bırakıldı. 

BAKAN EROĞLU'DAN AÇIKLAMA

Nesli tükenmekte olan kirpilerin doğal ortama bırakıldığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bakanlığımıza bağlı iki genel müdürlüğümüz uyum içerisinde yaban hayatına sahip çıkmıştır. Kirpiler bulundukları yerden alınarak Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde veteriner hekim tarafından kontrolleri yapıldıktan sonra, sakınca görülmemesi üzerine ait oldukları doğaya bırakılarak, koruma altına alındılar" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız